Judetele Buzau, Vrancea si Braila sunt avertizate cu cod rosu, judetele Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova raman sub cod portocaliu, in timp avertizarea de cod galben a fost restransa la 15 judete din jumatatea estica si nordul tarii, pana luni la ora 18.00.

Circulatia rutiera este intrerupta pe tronsoane de drumuri nationale din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului. Noua trenuri care circula in judetele avertizate cu coduri rosu si portocaliu au fost anulate.

Noua trenuri care circula in judetele avertizate cu coduri rosu si portocaliu au fost anulate, luni, iar circulatia altor trenuri poate fi modificata, in special pe rutele Faurei – Galati, Galati – Constanta si Ploiesti – Urziceni, a anuntat CFR Calatori.

„In judetele aflate sub avertizari de cod portocaliu si cod rosu – Prahova, Ialomita, Constanta, si respectiv Vrancea, Braila si Buzau – exista posibilitatea modificarii circulatiei sau anularii unor trenuri, in special pe sectiile feroviare Faurei – Galati, Galati – Constanta si Ploiesti – Urziceni. In acest moment, sapte trenuri Regio si doua trenuri InterRegio au fost anulate pe aceste sectii”, se arata intr-un comunicat de presa al CFR Calatori.

Pasagerii care nu mai doresc sa continue calatoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare, a precizat sursa citata.

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Buzau, toate drumurile judetene au fost inchise in jurul orei 9.00 dupa instituirea codului rosu de viscol si ninsori.

Masura a fost luata intrucat in tot judetul ninge abundent, iar vantul sufla cu putere si viscoleste zapada  astfel ca drumarii nu pot interveni.

Pentru a nu exista situatii in care oamenii sa ramana in troienele de zapada si sa fie expusi riscurilor, autoritatile au decis inchiderea tuturor drumurilor judetene din Buzau.

Vezi HARTA judetelor afectate pe pagina urmatoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.