Cainii terapeuti au intrecut chiar si testele medicale, acestia pot detecta numeroase tipuri de cancer, dar cu cea mai mare precizie de peste 90% pot detecta cancerul de prostata.

In schimb, testarea traditionala a mostrelor de urina furnizeaza adesea rezultate pozitive false – trei din patru rezultate pozitive dovedindu-se a fi false si avand un impact negativ asupra pacientilor, care sunt supusi ulterior unor teste inutile si invazive, informeaza dailymail.co.uk.

In Marea Britanie a fost infiintata organizatia caritabila Medical Detection Dogs, cu sediul in Buckinghamshire, care utilizeaza caini special antrenati pentru mirosirea mostrelor de urina, detectand astfel celulele canceroase cu o precizie de 90%.

„Rezultatele oferite de cainii utilizati pentru detectarea celulelor canceroase sunt remarcabile. Mai mult, acesti caini reprezinta o solutie alternativa ce asigura rezultate de o mare precizie. (…) Simtul olfactiv superior al cainilor este celebru. Prin urmare, de ce ezitam sa adoptam aceasta «tehnologie» straveche si testata?”, a spus Claire Guest, director executiv al fundatiei Medical Detection Dogs.

Pana in prezent, s-a demonstrat ca acesti caini special antrenati pot detecta si alte tipuri de cancer, inclusiv cancerul de vezica, ovarian si mamar.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.