Acasă World Previziunea „sumbra” a omului care a revolutionat Internetul! Ce se intampla cu...

Previziunea „sumbra” a omului care a revolutionat Internetul! Ce se intampla cu smartphone-urile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook vrea sa inlocuiasca smartphone-urile, tabletele si televizoarele cu o pereche de ochelari inteligenti, care vor functiona cu ajutorul creierului uman si care vor proiecta imagini direct pe retina ochiului, potrivit unui anuntat al companiei din cadrul conferintei anuale Facebook F8 din San Jose, scrie Business Insider.

Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare, a prezentat foaia de parcurs pentru viitorul companiei si a etalat planul sau ambitios pentru companie pentru urmatorii 10 ani, publicat pentru prima data in Aprilie 2016.

Practic, Zuckerberg a folosit aceasta diagrama pentru a comenta strategia Facebook in trei pasi pusa la bataie: in prima instanta, isi rezerva timp pentru a dezvolta o tehnologie de ultima ora. Mai apoi creeaza un produs care are la baza aceasta tehnologie. Dupa aceea, il transforma intr-un ecosistem pe care dezvoltatorii si companiile din afara il pot folosi pentru a-si crea propria afacere.

Atunci cand Mark Zuckerberg a anuntat acest plan, a parut a fi o mai degraba o viziune mareata, lipsita de detalii, scrie ZF.

Pe planeta Facebook din 2026, toata lumea are acces la Internet, pe care marea majoritatea oamenilor il vor obtine prin intermediul Internet.org, bratul de conexiune al Facebook. Zuckerberg a reptat in cadrul conferintei de saptamana trecuta faptul ca in prezent se lucreaza la ochelarii smart care vor fi asemeni celor Warby Parkers. Pentru a intari aceste declaratii, Facebook promite inteligenta artificiala atat de performanta incat se va putea discuta cu calculatoarele, asemeni cu oamenii.

Acest plan pare a fi interesant pentru societate si pentru actionarii Facebook. insa provoaca scenarii viitoare nu tocmai placute, in care tot ceea ce vom vedea, auzi si gandi vor fi usor accesibile tehnologiei.

Suntem cu un an mai aproape de 2026. si desi lucrurile se misca destul de incet, ele incep sa se adune, pe masura ce planurile retelei sociale de realitate virtuala si augmentata, conectivitate universala la internet si inteligenta artificiala sunt pe cale sa se deplaseze lent de la fantezie la realitate.

Michael Abrash, omul de stiinta al Oculus Research detinut de Facebook, a comentat ca in 5 ani “vom dezvolta o tehnologie care va permite scrierea cu ajutorul creierului, in momentul in care ne vom gandi la ochelarii inteligenti”.

si asta nu este totul! Scopul Facebook este de a impartasi, iar Oculus a dezvaluit “Facebook Spaces”, o aplicatie sociala VR care va permite intalnirea dintre omenii din lumea reala si “oamenii” care au o casca fixata. Pare putin infricosator, dar este o forma de a exemplifica felul in care Facebook gandeste ca ne vom petrece impreuna timpul in viitor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos