Presedintele gigantului chinez Alibaba, Jack Ma, avertizeaza ca a treia revolutie tehnologica, cu inteligenta artificiala care elimina locuri de munca, ar putea provoca al treilea Razboi Mondial.

„Prima revolutie tehnologica a cauzat primul Razboi Mondial. A doua revolutie tehnologica a cauzat al doilea Razboi Mondial. Aceasta este a treia revolutie tehnologica”, a spus miliardarul chinez, intr-un interviu pentru cnbc.com.

Acesta crede ca, in timp ce computerele vor capata abilitatea de a invata si inteligenta artificiala va elimina locurile de munca ale oamenilor, „a treia revolutie tehnologica ar putea provoca al treilea Razboi Mondial”.

Intr-o viziune mai optimista asupra viitorului, Jack Ma crede ca oamenii ar putea, peste 30 de ani, sa lucreze doar patru ore pe zi, patru zile pe saptamana, arata hotnews.ro.

„Cred ca in urmatorii 30 de ani, oamenii vor munci doar patru ore pe zi, patru zile pe saptamana. Bunicul meu muncea 16 ore pe zi la ferma si credea ca este foarte ocupat. Noi munci 8 ore pe zi, cinci zile pe saptamana si credem ca suntem foarte ocupati”, a comentat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.