Acasă Stirile zilei Bani Previziune sumbra pe piata muncii! Cel putin 10% dintre corporatisti si-ar putea...

Previziune sumbra pe piata muncii! Cel putin 10% dintre corporatisti si-ar putea pierde jobul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scaderea economica alaturi de contractarea planurilor de afaceri vor duce la disponibilizari in marile companii in urmatoarele luni, potrivit datelor din piata. Cel putin 10-20% dintre corporatisti si-ar putea pierde locul de munca, fiind vizati, ca de obicei, cei angajati in ultimul an, acestia fiind recrutati pentru o crestere care nu va mai avea loc in viitorul apropiat.

„Sunt corporatii care dau afara 20% din personal pentru ca au realizat ca pot avea aceeasi productivitate, dar cu oameni mai putini si au ajuns inclusiv sa lucreze in trei ture, de la 8 la 16, de la 10 la 18 si de la 12 la 20, pentru a nu supraaglomera birourile. In plus, noile proiecte care ar fi trebuit sa demareze in 2020 sunt deja intarziate“, spun surse din piata imobiliara, conform ZF.

Spre exemplu, potrivit datelor din rapoartele consultantilor de la C&W Echinox, in cazul birourilor, la inceputul anului, cand economia nu era afectata de criza provocata de noul coronavirus, estimarile vizau un pipeline de birouri de 239.000 mp. Din acest volum s-au livrat 81.000 mp in primul trimestru, iar pana la finalul anului se vor mai livra inca 135.000 mp. Astfel, din cei aproape 240.000 mp estimati, la final se vor mai livra 216.000 mp. Din cei 135.000 mp 82.000 mp sunt deja contractati.

Spre exemplu, multi corporatisti se vor intoarce in birouri abia in 2021, in contextul in care revenirea acum la birou ar presupune costuri suplimentare, iar prin prisma distantarii sociale pot reveni cel mult jumatate dintre corporatisti la birou fara investitii majore.