Acasă World Previziune infioratoare a unui miliardar celebru! In urmatorii 30 de ani, lumea...

Previziune infioratoare a unui miliardar celebru! In urmatorii 30 de ani, lumea va cunoaste mai mult durere!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jack Ma, CEO-ul gigantului de comert online Alibaba, a transmis un avertisment infiorator lumii intregi.

In cadrul unei conferinte in China, miliardarul a spus ca „in urmatorii 30 de ani, lumea va cunoaste mai mult durere si mai putin fericire”, potrivit Business Insider. „Conflictele sociale in urmatoarele trei decenii vor avea un impact asupra tuturor industriilor si a modurilor de viata.”

Jack Ma a facut referire la ideea de automatizare: in anii ce vin, robotii si inteligenta artificiala ar trebui sa preia o parte semnificativa din sarcinile derulate azi de oameni.

Forumul Economic International (WEF) a lansat, in vederea intalnirii anuale de la Davos, un studiu numit „Viitorul locurilor de munca”, in cadrul caruia explica fenomenul de automatizare a posturilor. Mai exact, autorii documentului arata ca pana la finalul anului 2020 peste 7 milioane de locuri de munca vor disparea, sarcinile respective fiind preluate de roboti si masini automate, arata businessmagazin.

Interesant este ca femeile vor avea mai mult de suferit din aceasta cauza. in primul rand, explica autorii studiului, robotii vor prelua sarcini din administratie, acestea fiind in prezent indeplinite mai mult de femei.

in al doilea rand, chiar daca se estimeaza ca alte 2 milioane de locuri de munca vor fi create pana in 2020, majoritatea acestora va fi in domenii precum programarea, arhitectura sau ingineria, in care barbatii ocupa marea parte a fortei de munca.

In grupul de domenii numit STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica), raportul dintre femei angajate si barbati angajati este de 1 la 4. „Faptul ca am identificat aceasta problema inseamna o oportunitate unica de a rezolva diferentele de gen din piata muncii”, a explicat Saadia Zahidi, reprezentant al WEF. „Daca nu gasim o solutie, este foarte probabil sa ne confruntam cu o inegalitate a veniturilor in intreaga societate.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos