Doi tineri proaspat casatoriti s-au asezat pe canapea, sorbind un ceai rece in timpul vizitei la tatal baiatului. Discutia a decurs incet la subiecte despre viata, casatorie, responsabilitatile vietii, obligatiile adultului, iar tatal arunca ganditor cuburile de gheata in pahar atunci cand i-a spus sobru baiatului sau.

– Nu-ti uita niciodata prietenii! Vor fi foarte importanti odata ce vei inainta in varsta. Indiferent de cat de mult te iubesc familia, copiii, nepotii vei avea nevoie mereu prieteni. Aminteste-ti sa faci ocazional anumite lucruri pentru ei… Fa lucruri cu ei. Suna-i …

„Ce sfaturi ciudate,” gandi tanarul. „Tocmai am intra in lumea de proaspat casatorit. Eu sunt adult. Sotia si familia mea, incep sa fie tot ce am nevoie pentru a da un sens vietii mele!”

Cu toate acestea, el se supune vorbelor tatalui sau. El a tinut legatura cu prietenii vechi si a mai extins cercul de relatii. Pe masura ce anii au trecut, el a inceput sa inteleaga ce a vrut sa spuna tatal sau. In masura in care timpul si natura l-au schimbat, prietenii s-au dovedit adevarate bastioane in jurul sau. Dupa mai mult de 50 de ani, iata ce invatatura a tras:

Timpul trece.
Viata se intampla.
Distanta ne separa.
Copiii cresc.
Locuri de munca vin si se duc.
Iubirea isi pierde intensitatea.
Oamenii nu fac ceea ce ar trebui sa faca.
Inima se sfarama.
Parintii mor.
Colegii uita favorurile facute.
Carierele se termina.

Dar prietenii adevarati raman mereu acolo, indiferent cat de multe si cat de multi kilometri sunt intre voi.

Un prieten nu se afla la un interval de timp sau de spatiu ci de necesitate, el te va astepta intotdeauna cu bratele deschise si va fi o binecuvantare in viata ta!

Cand am inceput aceasta aventura numita VIATA, nu stiam nimic despre bucuriile incredibile sau despre necazurile care ne apar in fata. Nici nu stim cat de mult avem nevoie unul de altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.