Acasă Stirile zilei Social Președintele Iohannis a mers să strângă gunoaiele aruncate pe malurile râului Argeș:...

Președintele Iohannis a mers să strângă gunoaiele aruncate pe malurile râului Argeș: ”Natura nu este groapa de gunoi”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Marginea drumului si albia raului nu sunt „groapa de gunoi”, a afirmat, miercuri, presedintele Klaus Iohannis, care participa la o campanie „Let’s Do It, Romania!”, pe raul Arges, in apropierea localitatii ilfovene Darasti.

„Am venit astazi, aici, ca sa adunam gunoaie, ca sa adunam gunoaie aruncate de concetateni de-ai nostri care inca nu au inteles, din pacate, ca natura nu este groapa de gunoi. Pe drumul incoace, probabil ati observat peste tot gunoaie, moloz la marginea drumului si cred ca este momentul s-o spunem foarte clar si apasat – trebuie sa acceptam cu totii ca marginea drumului nu este groapa de gunoi, albia raului nu este groapa de gunoi. Depinde de noi sa avem grija de mediul inconjurator”, a spus Iohannis.

El a subliniat ca „nu exista viata sanatoasa fara un mediu sanatos”. „De aceea, nu e suficient sa ne enervam daca vedem o gramada de gunoaie lasate de cineva care atat a inteles. Trebuie sa facem ceva. Acest ‘sa facem ceva’ poate sa aiba forma actiunii de astazi”, a adaugat seful statului.

„Multi, mai ales tineri, sunt alaturi de noi, inteleg nevoia unor astfel de actiuni, insa incurajez autoritatile locale sa fie si ele alaturi de noi. Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali sa organizeze actiuni de colectare a gunoaielor, a deseurilor. Depinde foarte mult de dascali, sa faca munca de constientizare in scoala, ca tinerii sa inteleaga ca locul gunoaielor si a deseurilor nu este in natura, ci acolo unde ele se colecteaza. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarasi de autoritati.

Vedeti ca este un intreg circuit pe care trebuie sa-l avem si noi in Romania. Este momentul pentru actiuni decisive si pentru a incuraja astfel de actiuni, pentru a proteja, pentru a curata mediul, pentru asta am venit astazi aici”, a mai spus Iohannis.