Presedintele Consiliului Judeten Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este acuzat ca ar fi luat mita 1 milion de euro.

In dosar, cei doi au calitatea de inclupati, fiind acuzati de trafic de influenta pe trei acte materiale, potrivit DNA.

„La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea presedintele Consiliului Judetean Prahova, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, urmand a fi prezentat in cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat in aceeasi cauza penala”, a mentionat DNA.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Serviciului Roman de Informatii.

Procurorii sustin ca au „indicii rezonabile” ca inculpatul Cosma Vlad Alexandru impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit in perioada 2012-2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale – denuntatori in cauza – importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau.

Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel incat societatile respective sa obtina, de la institutia publica, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna supraevaluate, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare.

Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand –comisioanele – conform intelegerilor cu cei doi inculpati, sustine DNA.

In 16 decembrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a lasat sa se inteleaga ca il cerceteaza penal pe presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, insa procurorii urmeaza sa transmita informatii suplimentare „pe parcursul urmaririi penale”. Potrivit presei locale, dosarul vizeaza presupusa infractiune de conflict de interese, cazul fiind disjuns din dosarul vast de evaziune de 35 de milioane de euro.

In dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro a fost luata la cercetari si fiica lui Mircea Cosma, Andreea, care este notar public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.