Prestigioasa publicatie Le Monde din Franta publica un amplu articol despre situatia din Romania, al carui titlu nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Liviu Dragnea, chipul coruptiei romanesti”. De mentionat este ca Le Monde are o politica editoriala de stanga.

Jurnalistii Le Monde au fost in Alexandria, pentru a lua contact direct cu locul de unde provine liderul partidului de guvernamant. Ei vorbesc despre „strazile pline de gropi din Alexandria” deasupra carora iese in evidenta „acoperisul unei vile de lux, cu piscina si teren de tenis” care apartine lui Liviu Dragnea. „Desi a fost huiduit, duminica, in a sasea zi consecutiv de sute de mii de demonstranti anti-coruptie, vecinii lui Liviu Dragnea nu vor sa raspunda la intrebarile jurnalistilor”, scrie Le Monde.

„Toti politicienii au vile ca aceasta”, a declarat o vanzatoare din Alexandria, Sfetcu Carmen, pentru jurnalistii francezi. Ei noteaza ca aceasta nu este interesata de proteste, spunand ca este satisfacuta ca i-a crescut salariul minim cu 200 de lei, arata aktual24.

„Dragnea a facut treaba buna aici, a facut un camin pentru batrani, a asfaltat strazile. Justitia nu are dreptate in cazul lui”, este citat un pensionar in varsta de 94 de ani, Ilie Androne, care tocmai iesea de la biserica.

Jurnalistii Le Monde mentioneaza ca Liviu Dragnea este acuzat de o buna parte dintre romani ca a intentionat sa submineze lupta anticoruptie printr-o ordonanta, care a fost apoi anulata in urma protestelor.