Acasă Stirile zilei Preotul Constantin Necula desfiinteaza ortodoxia rusa: ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor,...

Preotul Constantin Necula desfiinteaza ortodoxia rusa: ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor, viata tinerilor…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parintele Constantin Necula – doctor al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu s-a pronuntat asupra impatcului ortodoxiei in Romania dupa modelul rusesc. Raspunsurile parintelui au fost foarte transante si total neconvenabile Bisericii Ortodoxe Ruse care sustine politica dusa de Vladimir Putin prin varsarea de sange in zonele din Ucraina controlate de grupurile proruse. Parintele spune intr-un interviu pentru inliniedreapta.ro ca romanii care au citit un pic de istorie stiu foarte bine cine sunt rusii: niste betivi imputiti, niste violatori, niste furatori de bani, ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor, viata tinerilor…

Intrebare:

Mai credeti intr-o renastere a credintei, in Romania, la fel cum s-a intamplat in Rusia post-comunista?

Pr. Constantin Necula:

Am remarcat renasterea credintei din Rusia post-comunista! Un Patriarh care da binecuvantarea tancurilor sa-si puna cizma pe gatul altor ortodocsi. Daca asta e crestinismul pe care il visam, multumesc, NIET!

Niet! Niciodata in Romania nu s-a dezvoltat ideologia cizmei pusa pe gatul celui mai slab. Renasterea crestinismul doar pentru ca au aurit cupole, si-or hirotonit episcopi de limba rusa peste neamurile vorbitoare de alta limba? Iertati-ma ca va intreb, ati uitat ca in Moldova, Mitropolitul sustinut de Moscova vorbeste ruseste mai mult decat romaneste?

Despre ce crestinism rusesc imi vorbiti? Panslavismul etern?!

Scrie undeva in Scriptura despre asa ceva? Despre binecuvantarea tancurilor, pentru uniformizarea mujicilor si uciderea din glezna tanchista a putinilor tatari care au mai ramas? Aproape ca te ia mila de tatarii islamici, domnule, dinaintea unei ortodoxii atat de bine pusa la punct!

Aaa! Daca vreti sa vorbim de ortodoxia preotilor ucraineni, care s-au pus intre soldati si popor ca sa-si protejeze si poporul, si soldatii nascuti din popor… Da! Despre asta, altceva, da, dar nu este renasterea crestinismului rus post-comunist. Daca ar fi existat post-comunism in Rusia, as fi crezut ca ar fi renascut crestinismul, dar n-a trecut, nici la rusi, inca, nici nu cred ca va trece curand comunismul.

In al doilea rand, in Rusia am fost de suficient de multe ori, incat sa vad si sufletul mujicului si mojicia falsilor crestini de acolo. Ghinion! Din ’82 am fost de cateva ori in Rusia. I-am vazut si comunisti si neo-comunisti, si fals necomunisti. Si dincolo de toate, nu trebuie sa ajung intr-un loc, ca sa simt pulsul locului. E suficient sa le vad roada.

Iar roada e Crimeea. Spasiba!

Imi pare rau daca v-am jignit vreun sentiment pro-rusesc, dar sa stiti ca nu sunt nici pro-grec, nici pro-sarb, nici pro-rus. Indraznesc sa spun ca incerc sa raman pro-roman, in sensul ca eu cred in continuare ca cea mai echilibrata ortodoxie din lume, la ora actuala, este data de ortodoxia de bun-simt a romanilor.

As mai zice ceva, dar ma abtin…

Pe mine aproape ca ma obsedeaza imaginea aceasta in care, cu adevarat trebuie sa recunoastem ca a avut loc un Holocaust asupra poporului evreu. Este clar, e limpede, matematic.

Dar eu ma intreb, cand se va recunoaste ca a fost un Holocaust impotriva poporului roman? Ce instanta din lume ne va acorda dreptul si despagubirile necesare? Ca deocamdata am remarcat cum reactioneaza Europa. A golit rafturile din Rusia, si atat.

N-am auzit un cuvant… stiti ca la un moment dat un vicepremier al Rusiei a afirmat despre noi ca va intra cu bombardiereul in Bucuresti si ne va arata el cine suntem noi.

Noi stim cine suntem. Ei stiu nu stiu cine sunt. Pentru ca intotdeauna porcul a crezut ca zboara. Si asa a ajuns racheta.

Aici este riscul nostru ca popor, ca uitam lectiile trecutului. Nu suntem in stare sa spunem, noi stim despre voi cine sunteti: niste betivi imputiti, niste violatori, niste furatori de bani, ne-ati furat uraniul, padurile, fecioria fetelor, viata tinerilor. Ne-ati troglodit generatii la rand, ati creat un sistem comunist care nici acum n-a pierit, dupa atatia ani. Sunteti niste virusi, niste bacili ucigatori.

Dar cine sa va zica?

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTratamentul unui medic militar care ajuta in durerile de spate, de articulatii si de picioare!
Articolul următorNasul da lovitura: FISCUL LICHIDEAZA PRIMUL MILION DE ROMANI ! VEZI DACA ESTI PE LISTA!