Acasă Politic „Premierul” Predoiu se folosea de influenta lui Hrebe! Dezvaluirile lui Cristian Sima...

„Premierul” Predoiu se folosea de influenta lui Hrebe! Dezvaluirile lui Cristian Sima despre sferele de influenta si trafic de influenta din politica romaneasca!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Brokerul fugar Cristian Sima face dezvaluiri pe blogul sau personal despre episoadele negocierilor purtate cu Viorel Hrebenciuc si despre cum se folosea „premierul” Predoiu de influenta lui Hrebe.

Cristian Sima povesteste una dintre intalnirile sale cu Hrebenciuc, la scurt timp de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Sima sustine ca, in perioada aceea, era presat sa vanda Hotnews, iar site-ul de stiri era acuzat ca ar fi sustinut teza loviturii de stat. Eminenta cenusie a PSD i-a fost recomandata lui Sima de catre Catalin Predoiu, descris totodata drept un om de incredere al presedintelui Basescu.

Redam integral textul lui Cristian Sima:

L-am cunoscut personal pe Viorel Hrebenciuc abia in septembrie 2012. Catalin Predoiu a venit cu ideea ca, daca cineva ma poate scoate din mlastina cu probleme in care ajunsesem, doar Hrebe ar fi putut s-o faca. Mi l-a descris ca un om de cuvint, foarte puternic, dar si foarte transant. Realitatea, chiar de la prima intilnire , a fost cu totul alta. Am fost de la inceput circumspect, nu i-am spus marelui sforar tot ce mi se intimplase. Nu am mintit nimic, dar am omis esentialul, adica peste 50% din poveste.

Orice politician si om de afaceri din sistem, de la noi, are un buton la care raspunde la comenzi fara sa puna intrebari

Belelele mele au inceput odata cu referendumul pentru demiterea lui Basescu si la inceput se legau exclusiv de pozitia hotnews care sustinea cu tarie teza loviturii de stat. Primisem multe telefoane de amenintare, mai ales noaptea, ca sa vind cit mai repede Hotnews. In caz contrar, mi se sugera ca voi imparti wireless-ul cu Basescu in aceeasi celula. Amenintarile pareau puerile si nu am facut prea mare caz pina cind au aparut telefoanele zilnice de la Daianu, care imi explica ca nu poti fi presedintele unei burse si actionar si finantator la un ziar/site important de stiri. Stiam ca Daianu are idei putine si toate fixe, dar niciodata nu l-am vazut luptindu-se cu atita convingere sa convinga pe cineva de ceva.

Era clar ca actiona la comanda, dar nu reuseam sa descifrez la comanda cui. Un fost ofiter al serviciilor imi spusese cu mult timp inainte ca orice politician si om de afaceri din sistem, de la noi, are un buton la care raspunde la comenzi fara sa puna intrebari. Orice politician de la Presedinte pina la cel mai neinsemnat parlamentar. Mi-a si dovedit asta, apasind pe butoanele care se aflau in posesia lui. Imi explica de fapt, ca nu merita sa abordezi un politician pentru o problema, cel mai bine e sa te duci direct la “butonul” sau. Cu butonul se putea discuta mult mai destins si mai direct, fara ipocrizie. In cazul de fata nu stiam cine era butonul lui Daianu si de ce era atit de disperat sa ma convinga sa vind Hotnews-ul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos