Acasă Stirile zilei Prejudiciu colosal in dosarul Chiliman! Procurorii au pus sechestru pana la valoarea...

Prejudiciu colosal in dosarul Chiliman! Procurorii au pus sechestru pana la valoarea de trei miliarde de lei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA Ploiesti au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului pana la concurenta sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, si ale celor trei apropiati ai sai – Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad, conform unor surse citate de Agerpres.

Sursele au aratat ca celor patru inculpati li se va comunica dispunerea sechestrului si pana la concurenta carei sume urmeaza sa se identifice bunuri si conturi ale lor.

Potrivit surselor, anchetatorii au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand celor patru pana la concurenta sumei de trei miliarde lei.

Anchetatorii au descoperit, in urma perchezitiilor de saptamana trecuta facute la locuinta lui Vlad Moisescu, un contract prin care soacra fostului trezorier al PNL isi imprumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro,

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, si consiliera acestuia Ioana Costescu au ajuns luni dupa-amiaza la sediul DNA Ploiesti, surse judiciare afirmand ca procurorii ii vor anunta ca instituie sechestru asupra bunurilor acestora.

Cei doi sunt cercetati pentru fapte de coruptie intr-o cauza care este conectata la dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

La sediul DNA Ploiesti au ajuns si consilierul local de la sectorul 1 Ion Brad, precum si fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu, ambii fiind cunoscuti ca apropiati ai lui Chiliman.

Conform declaratiei de avere din iunie 2014, Andrei Chiliman detine 11 terenuri, in totalitate sau in parte, majoritatea mostenire de la parinti, in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Buzau, Gorj si Brasov, iar sotia sa a primit mosteniere sau prin donatie patru terenuri. Cei doi copii ai sai au, la randul lor, in proprietate sase terenuri, primite prin donatie de la Chiliman si de la verisoara primara a sotiei acestuia.

Andrei Chiliman mai detine jumatate dintr-un apartament cu mansarda si dintr-o casa din Bucuresti, primite mostenire de la mama sa, in timp ce sotia sa a dobandit o casa si un sfert dintr-o casa din Bucuresti. Copiii detin un apartament in Bucuresti si trei case in Bucuresti, Buzau si Brasov, avand aceeasi provenienta. Majoritatea acestor proprietati erau nationalizate si restituite sau recuperate in justitie.

Chiliman mai are un autoturism Audi, cumparat in 2005, iar sotia sa are un Renault din 1972, mostenit de la mama ei. Primarul Sectorului 1 detine bijuterii evaluate la 13.000 – 20.000 de euro si obiecte de arta a caror valoare este estimata la 70.000 – 150.000 de euro.

Primarul Andrei Chiliman are conturi de 49.132 de lei, 70.299 de euro, 60.096 de dolari si 10.034 de franci elvetieni, in timp ce sotia are in conturi 129.977 de lei, 17.572 de euro si 7.693 de dolari. Totodata, el si-a imprumutat fratele cu 15.000 de euro. In schimb, edilul nu are datorii care sa depaseasca 5.000 de euro.

In anul fiscal precedent, Chiliman a incasat un venit net de 50.068 de lei din indemnizatia de primar si 2.673 din chirii. Sotia sa a incasat o pensie de 32.316 lei, 7.141 de lei din activitatea de arhitect, 146.280 de lei din chirii, 126.495 din dividente la actiunile detinute la Fondul Proprietatea si 209.124 de lei din vanzarea de actiuni catre Fondul Proprietatea.