Acasă Stirile zilei Bani Pregateste-te sa platesti mai scump daca ai centrala de apartament! Vezi de...

Pregateste-te sa platesti mai scump daca ai centrala de apartament! Vezi de cand si de ce!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Utilitatilor (ANPSC) a spus la Romania TV ca o directiva europeana, care va intra in vigoare in toamna acestui an, va obliga oamenii care vor centrala termica de apartament sa scoata mai multi bani din buzunar.

Directiva, care intra in vigoare in data de 26 septembrie 2015, obliga doar vanzarea centralelor termice cu condensare. Decizia va afecta milioane de romani pentru ca in prezent 1,5 milioane de familii se incalzesc cu centrale de apartament, iar in fiecare an, in Romania, se vand 150.000 de astfel de centrale. Acestea costa intre 4.500 de lei si 7.000 de lei, in functie de dimensiunea locuintei.

Ionut Nejloveanu, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare si Calcul al Utilitatilor (ANPSC), a declarat la Romania TV ca in nicio tara europeana nu se permite montarea centralei in apartament pentru ca ele, in primul rand, polueaza. Tot el a spus ca oamenii sunt obligati ca din 10 in 10 ani sa schimbe centrala de apartament.

„Poluatorul plateste. Oamenii care si-au montat centrala nu au fost sfatuiti de legislatia ce va urma. Despre aceasta deirectiva se stie de mult timp. De asemenea, se stie si ca se va introduce taxa pe cos, ca oamenii vor fi obligati sa-si monteze cosuri de inox care sa polueze sus si nu in bucataria celui de deasupra. Costurile de intretinere ale centralelor de apartament vor fi mari. Daca facem un calcul simplu, o centrala de apartament, cu calorifere cu tot, costa in jur de 10.000 de lei. Haideti sa vedem daca in 10 ani, pentru ca din 10 in 10 ani legea spune ca centrala trebuie schimbata, ea se amortizeaza”, a spus Nejloveanu.7

Sursa: ziarulunirea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos