Acasă Politic Parlamentarii isi pierd imunitatea! Tiberiu Nitu vrea modificarea legii!

Parlamentarii isi pierd imunitatea! Tiberiu Nitu vrea modificarea legii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorul general, Tiberiu Nitu, sustine ca este necesara modificarea legilor privind statulul parlamentarilor si responsabilitatea ministeriala, argumentand ca doua anchete penale au fost impiedicate de respingerea, in Parlament, a solicitarilor procurorilor de ridicare a imunitatii parlamentare.
Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, considera ca este necesara modificarea Legii numarul 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si a Legii numarul 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, potrivit unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).
Conducerea Ministerului Public arata ca modificarile solicitate se impun in conditiile in care, in cursul acestui an, doua anchete penale au fost impiedicate prin respingerea solicitarilor procurorilor privind ridicarea imunitatii parlamentare.
Pentru ca cele doua acte normative sa fie modificate, Ministerul Public a formulat, in septembrie 2014, o serie de propuneri Guvernului Romaniei, iar in martie, Camerei Deputatilor.

„Propunerile Ministerului Public au in vedere asigurarea celeritatii acelor proceduri parlamentare care influenteaza cursul procedurilor judiciare, precum si stricta delimitare a intinderii atributiilor autoritatii legislative in cadrul acelorasi proceduri, in sensul ca evaluarea probelor si a oricaror aspecte privind oportunitatea masurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare”, conform sursei citate.

 

sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos