Acasă Stirile zilei Retail PRAKTIKER intra in insolventa din cauza datoriilor!

PRAKTIKER intra in insolventa din cauza datoriilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Praktiker va intra in insolventa, din cauza datoriilor si lipsei lichiditatilor, titlurile grupului german prabusindu-se joi la bursa din Frankfurt cu peste 70%, potrivit mediafax.ro.

Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat miercuri seara, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinantarea, se arata intr-un anunt publicat de Praktiker.

Grupul va solicita protectie fata de creditori pentru Praktiker AG si unele divizii din Germania, a declarat joi purtatorul de cuvant al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Vanzarea subsidiarei luxenburgheze Batiself SA a esuat dupa ce board-ul companiei interesate sa cumpere divizia nu a avizat tranzactia, se arata in comunicat.

Castigul care ar fi rezultat din vanzarea subsidiarei a fost inclus in planul de finantare inca din 2012, precizeaza Praktiker.

Actiunile Praktiker s-au prabusit joi cu 72%, la 10 centi, cel mai scazut pret din noiembrie 2005, cand compania s-a listat la Frankfurt.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011. Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker, care include operatiunile retailerului din sase tari din Europa Centrala si de EstRomania, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Ucraina – a consemnat o scadere de 12,6%, la 112,4 milioane de euro. Praktiker mai detine operatiuni in Turcia si Luxemburg.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos