Acasă Stirile zilei Povestea suprarealista a managerului luat ostatic de fratii Kouachi: ”Am discutat o...

Povestea suprarealista a managerului luat ostatic de fratii Kouachi: ”Am discutat o ora cu amandoi si i-am pansat unuia o rana”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Michel Catalano, managerul companiei franceze unde mai multe persoane au fost luate ostatice si-a spus povestea suprarealista dupa ce a petrecut o ora cu fratii teroristi Kouachi, responsabili pentru masacrul de la Charlie Hebdo.

Vineri dimineata, putin inainte de ora 8, managerul a auzit soneria la sediul firmei. El a declarat ca nu era ingrijorat, pentru ca astepta un furnizor. In timp ce cobora spre poarta, a auzit discutii intre doi barbati care intrasera in cladire. Cei doi erau inarmati cu mitraliere Kalashnikov si un lansator de rachete. In loc sa fuga sau sa se ascunda, Catalano a iesit sa ii intampine pe cei doi.

”Am avut parte de un timp incredibil. Le-am oferit cafea si am discutat. Cei doi barbati erau determinati, dar nu violenti. Nu au fost agresivi nicio clipa”, a insistat Catalano.

Managerul a declarat ca teroristii l-au sfatuit sa sune la politie si sa le spuna ca este impreuna cu ei.

”Intre timp a ajuns si furnizorul in cladire. I-am rugat sa il lase sa plece si au acceptat fara probleme. Cand a ajuns politia, fratii au hotarat sa nu traga. Totusi, s-a tras asupra lor. Fratele mai mare, Said, a fost ranit la gat de un glont. Eu l-am ajutat si i-am pansat rana”, a declarat Catalano.

Managerul a insistat ca cei doi nu l-au considerat un ostatic si ca i-au spus de la inceput ca ii vor da drumul. Dupa ce a intrebat de trei ori daca poate pleca, Catalano a primit permisiunea din partea fratelui mai tanar, care l-ar fi sfatuit sa iasa cu grija, pentru a nu fi luat in vizor de politie.

Sursa: zf.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos