Acasă Stirile zilei Stiinta ADEVARUL despre PASTA DE DINTI pe care o folosesti! Cate chimicale contine...

ADEVARUL despre PASTA DE DINTI pe care o folosesti! Cate chimicale contine si cat de daunatoare este!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pasta de dinti din comert contin fel de fel de ingrediente daunatoare si stim foarte bine acest lucru (ex. Fluor si triclosan).

Mitul marcajelor colorate de la baza tuburilor de pasta de dinti este unul dintre sfaturile online care au circulat cu repreziciune in ultima perioada pe retelele de socializare. Sfatul, care se presupune ca ar oferi informatii in ceea ce priveste alegerea pastei de dinti in functie de aceste marcaje colorate, se dovedeste a fi unul irelevant si complet gresit.

Unul dintre aceste articole spune cam asa:

“…In plus, exista diferite semnificatii in spatele oricarei culori de la baza tubului de pasta de dinti:

Verde indica o pasta de dinti 100% naturala;

Albastru indica o pasta de dinti care contine atat ingrediente naturale, cat si medicamente;

Rosu indica o pasta de dinti care contine atat ingrediente naturale, cat si ingrediente chimice;

Negru indica o pasta de dinti alcatuita in totalitate din ingrediente chimice;”

Afirmatiile facute in cadrul acestor articole sunt cu totul si cu totul false. Patratele, numite “eye marks”, sunt utilizate in procesul de ambalare si nu indica continutul chimic al tuburilor de pasta de dinti sau al altor produse. Aceste semne sunt cele care le spun masinilor de ambalare cand este momentul sa indeplineasca anumite sarcini, cum ar fi taierea sau sertizarea tuburilor. Cu alte cuvinte, aceste semne nu indica in nici un fel continutul chimic al tuburilor pe care sunt afisate, indiferent de culoarea acestora.

Aceste marcaje, numite “eye marks” pot fi identificate de “ochii” electronici ai utilajelor de ambalare moderne. De asemenea, multe dintre produse au asemenea marcaje, desi acestea nu pot fi intotdeauna atat de vizibile pentru consumatori. In timp ce aceste marcaje au o semnificatie foarte importanta pentru masinile de ambalare, acestea nu au nici macar o singura semnificatie pentru consumatori.

In cazul in care doresti sa stii cu adevarat din ce este preparata si ce ingrediente contine pasta ta de dinti, trebuie doar sa citesti informatiile de pe tubul sau de pe recipientul in care se afla.

Sursa: e-dimineata.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPovestea suprarealista a managerului luat ostatic de fratii Kouachi: ”Am discutat o ora cu amandoi si i-am pansat unuia o rana”!
Articolul următorGLOBURILE DE AUR 2015! Vezi LISTA completa a castigatorilor! VIDEO