Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a ajuns in presa de peste Ocean cu povestea sa amoroasa si increngatura care l-a adus in fata procurorilor anticoruptie. Gheorghe Nichita a devenit titlu de ziar in cotidianul american Washington Post dupa ce l-a pus pe un sef din Politia Locala, Stefan Avirvarei, sa cumpere o aplicatie de tip spy care a fost instalata pe telefonul mobil ce a fost facut cadou iubitei primarului pe care edilul voia sa o urmareasca.

„Politia romana a retinut un primar dintr-un oras din nord-estul tarii care este acuzat ca a abuzat de functia sa si s-a folosit de politie pentru a-si spiona rivalii si iubita”, scriu jurnalistii americani.

Edilul este acuzat de instigare la: folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Sefa unui serviciu din Primaria Iasi, Adina Samson, in varsta de 33 de ani, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta la DNA, dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.

Gheorghe Nichita este cercetat in libertate sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.