Acasă Stirile zilei Stiinta Potopul apocaliptic s-a produs acum 7500 de ani! Cum s-a format de...

Potopul apocaliptic s-a produs acum 7500 de ani! Cum s-a format de fapt Marea Neagra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oceanografii au ajuns la concluzia ca Marea Neagra s-a format in urma unui potop de acum 7500 de ani care a facut ca Marea Mediterana sa inunde lacul Marea Neagra prin Stramtoarea Dardanel.

In Stramtoarea Dardanele curentii de suprafata circula dinspre Marea Neagra spre Mediterana, iar in adanc, in sens invers, situatie care confirma aceasta teza a inundatiei. Pestele a murit, locuitorii au fost obligati sa-si paraseasca locuintele. Apa a crescut foarte mult, atingand sute de metri. Distrugerile au fost uriase. Populatia care a reusit sa se salveze a fugit pe platouri inalte, spre Caucaz sau spre cursul inferior al Dunarii. Aceasta poveste s-a transmis din generatie in generatie.

Unele triburi au reusit sa ajunga in Mesopotamia. Sunt cercetatori in oceanografie care afirma ca exista posibilitatea ca Potopul biblic sa se fi produs in aceasta zona. Este vorba de o mare inundatie, care a produs ceea ce numim Potopul. Lipsa de oxigen din profunzimea apei, a dus la acest nume. Oceanografii care au coborat in adancul marii, spun ca peisajul este terifiant. Au constatat existenta unor bacterii care traiesc intr-un namol urat mirositor. Pestii traiesc numai in apele de suprafata, in adancime, lipsa oxigenului nepermitand acest lucru.

Specialistii au cartografiat fundul marii si au constatat ca acesta este asemanator cu cel al unui lac cu apa dulce. Au fost descoperite chiar si cochilii de scoici de apa dulce. In sustinerea faptului ca populatia riverana lacului a migrat in alte zone, sta si faptul ca acelasi tip de cultura ceramica este intalnita in Bulgaria, Dalmatia, dar si in Mesopotamia.
De curand in desertul Takla Makan, China, au fost descoperite corpuri mumificate cu alura caucaziana. Se presupune ca populatia a migrat pana in indepartata China.

In anul 1876, George Smith, specialist in limbi moarte, a descoperit in Mesopotamia, table de argila cu inscriptii cuneiforme. Populatia migrase in Mesopotamia din zona lacului inundat. Textul contine date la ceea ce azi, noi numim Epopeea lui Gilgamesh. Smith considera ca evenimentele sunt similare cu Potopul din Geneza. Mult timp s-a sustinut ca Potopul s-ar fi produs in Mesopotamia, in urma marilor inundatii facute de Tibru si Eufrat.  Arheologii nu au descoperit urme, ca in aceasta zona, fluviile Tibru si Eufrat ar fi produs inundatii catastrofale.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCresti plante ornamentale in casa ta? Iata florile care te pot ucide fara sa realizezi!
Articolul următorAvertismentul medicilor pentru pacientii care iau paracetamol pentru perioade indelungate!