Acasă Stirile zilei Stiinta Poti sa uiti TOT ce ai invatat la istorie! Un cercetator ROMAN...

Poti sa uiti TOT ce ai invatat la istorie! Un cercetator ROMAN aduce o TEORIE noua despre ORIGINEA noastra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cercetator roman schimba tot ce ai invatat la istorie, sustinand ca poate demonstra faptul ca limba romana veche este de fapt la originea tuturor limbilor europene, ca este urmasa unei asa-numite „limbi batrane”.

George Cadar are 57 de ani si este licentiat in istorie antica, membru al Asociatiei Romane de Studii Semiotice si al Societatii Internationale de Stiinte Semiotice si este autorul a mai multe carti de semiotica si studii de specialitate.

Afirmatiile baimareanului contrazic flagrant tot ceea ce ai invatat la scoala din cartile de istorie, dar baimareanul sustine ca are documente care pot proba tot ce spune. Acesta a publicat, de curand, studiul „Origini. Sfanta limba batrana a zimbri-getilor”, iar in prezent lucreaza la o alta carte, „Vlahii. Alahva” care contine 12 dictionare in care sunt traduse in „limba batrana” cuvinte din tot atatea alte limbi europene, pentru a demonstra ca acestea isi au originea in ea.

Acesta va participa in perioada 16-20 septembrie la Sofia la cel de-al XII-lea Congres al Societatii Internationale de Studii Semiotice, alaturi de specialisti din 130 de tari. Acolo va incerca sa-si demonstreze teoriile.

„La Sofia voi incerca sa fac o aplicatie practica sa demonstrez invitatilor o prima decriptare a unui inscris in etrusca, lucru care nu s-a mai intamplat, tocmai pentru a dovedi ca daca se cunoaste pronuntia limbii noastre batrane se poate realiza descifrarea unui asemenea text etrusc”, spune George Cadar.

„Ce-o sa supun eu acolo atentiei, decriptarea «Stelei funerare din Lemnos» care nu a mai fost niciodata facuta si care a fost descoperita pe teritoriul grecesc si decriptarea textului in traca de pe inelul de la Ezerovo, decoperit in 1912”, mai spune Cadar.

Lingvistul sustine ca este o incercare provocatoare pentru el. In opinia lui, pana acum nu s-a incercat o descifrare a limbii etrusce tocmai pentru ca nu se cunostea pronuntia la momentul scrierii pe artefact. George Cadar are in spate aproape 40 de ani de studii, dar spune ca se bazeaza foarte mult si pe cercetarile facute de Nicolae Densusianu.

Mai multe despre „traducerea” care va fi o premiera mondiala nu vrea sa dezvaluie, dar spune ca va reveni cu explicatii amanuntite dupa ce se va intoarce de la Sofia.

Sursa: voceatransilvaniei

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos