Acasă Stirile zilei Bani Potenţialii investitori pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, pot pregăti...

Potenţialii investitori pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, pot pregăti ofertele pana în septembrie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministerul Economiei a prelungit din nou, pentru 15 septembrie, termenul de prezentare a ofertelor investitorilor pentru participarea la dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la centrala nucleară Cernavodă.

„Decizia Comisiei (pentru derularea procesului de atragere de noi investitori, n.r.) a fost transmisă Guvernului, am aprobat-o şi este aceea de a prelungi termenul până la 15 septembrie”, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Lucian Bode, la un forum pe tema IMM-urilor.

Ministerul aştepta oferte până joi, după ce a extins cu trei luni termenul stabilit iniţial pentru jumătatea lunii decembrie.

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, caută noi acţionari pentru continuarea proiectului de construcţie a reactoarelor după ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF SUEZ (Franţa-Belgia), care au semnat acordul de investiţii în 2008, s-au retras din proiect.

Unităţile nucleare 3 şi 4 vor avea o putere instalată de 720 MW fiecare şi vor dubla capacitatea de producţie a centralei de la Cernavodă.

Cele două reactoare nucleare funcţionale ale centralei de la Cernavodă asigură aproape 20% din necesarul de electricitate la nivel naţional.