Acasă Cultura Calendar Ortodox Postul Sfintei Marii incepe pe 1 august! La ce ne indeamna preotii!

Postul Sfintei Marii incepe pe 1 august! La ce ne indeamna preotii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Postul Sfintei Marii incepe pe 1 august si tine timp de doua saptamani, in care credinciosii vor manca bucate care nu sunt de origine animala.

Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Maria Mare cum mai este cunoscut in popor, debuteaza la 1 august si se termina pe data de 15 august odata cu praznicul Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare. Este unul dintre cele patru posturi mari de peste an, un post cu data fixa.

„Este unul dintre cele patru posturi mari de peste an si este cu data fixa, spre deosebire de Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel care au data schimbatoare. In aceasta perioada randuiala bisericeasca prevede slujbe speciale, Paraclisul Maicii domnului, care se oficiaza in biserici doar in aceasta perioada”, a precizat preotul Cristian Stefan, purtatorul de cuvant al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului.

In aceasta perioada credinciosii sunt indemnati sa faca fapte bune, sa tina post dar si sa se roage mai mult. „In primul rand postul nu se rezuma doar la a te infrana de la bucatele de origine animala. Postul inseamna si o perioada de curatire spirituala prin rugaciune”, a mai adaugat Cristian Stefan.

Pe data de 14 august, credinciosii vor participa la traditionalele pelerinaje care se organizeaza la manastirile din Transilvania care au hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Sursa: voceatransilvaniei.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos