Ministerul Comunicatiilor si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca vor stabili masuri de sprijin pentru cei 511 angajati ai Postei Romane care vor fi disponibilizati in aprilie, acestia urmand sa participe la programe de informare, consiliere si mediere pentru gasirea de noi locuri de munca, informeaza Mediafax.

Ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, s-a intalnit joi cu presedintele ANOFM, Elvira Andronescu. Cei doi au decis infiintarea unui grup de lucru care sa identifice „masuri de preconcediere”, arata Ministerul Comunicatiilor, intr-un comunicat.

Astfel, in perioada urmatoare fiecare filiala postala va transmite o lista cu angajatii concediati catre centrele teritoriale judetene ale ANOFM.

Dupa inregistrare, oficiantii, factorii postali si cartatorii vor intra in programe specializate de informare, consiliere si mediere pentru identificarea unui loc de munca.

„Specialistii ANOFM vor cauta sa-i includa pe cei ramasi fara loc de munca in proiecte care se afla deja in derulare”, se spune in comunicat.

Cele 511 persoane, disponibilizate de Posta Romana conform acordului cu FMI, vor primi salarii compensatorii, in functie de vechime.

„In cursul acestui an, Posta Romana nu va face alte concedieri”, se precizeaza in comunicat.

Compania este controlata de Ministerul Comunicatiilor – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

Operatorul postal a consemnat anul trecut pierderi de 4,3 milioane euro, in scadere cu 85% comparativ cu 2010.

3 COMENTARII

  1. Daca tot s-a vorbit atata derpse film pe cei care nu l-au vazut si sunt curiosi sa-l vada ca sa poata sa-l injure in cunostinta de cauza ii invit joi 3 noi. ora 19.30 la cinema Scala.Dupa film ciocnim si un pahar si suport injuraturile si in direct.Auras,Hoinaru,Alina &Co sunt invitati si ei,as vrea foarte mult sa ne cunoastem.Mi se pare normal sa ne asumam injuraturile.Adrian Popovici

  2. Ma bucur ca ti-au placut Larisa!Da, sa stii ca si eu de anul asta psvierc altfel apusenii dupa ce ture am facut acolo. Ii subestimasem la capitolul dificultate. Dar datorita reliefului carstic au si ei niste trasee similare cu cea am facut prin fagaras, bucegi, etc..Ca sa-ti faci sufletului pe plac, trebuie neaparat de fiecare data cand vii in romania sa iti alegi o tura din cele pe care ti le doresti sa le faci si sa iti rezervi timp pentru ea. E pacat sa nu vii in romania si sa nu te revezi macar 1 zi sau 2 cu muntele. Daca ai nevoie de companie, stii unde ma gasesti 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.