Acasă Stirile zilei Posibile resturi ale avionului Malaysia Airlines DESCOPERITE de satelitii australieni

Posibile resturi ale avionului Malaysia Airlines DESCOPERITE de satelitii australieni

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Australia a anuntat joi ca doua obiecte „posibil legate” de zborul MH370, disparut in urma cu 12 zile, au fost observate prin satelit.

Unul dintre cele doua obiecte „eventual legate” de zborul MH370 al Malaysia Airlines si depistat de imaginile prin satelit masoara 24 de metri, au anuntat joi autoritatile australiene.

„Obiectele sunt relativ usoare. Sunt obiecte de o anumita dimensiune, probabil in apa, plonjand aproape de suprafata si urcand” intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autoritatii australiene de securitate maritima (AMSA), John Young. „Cel mai mare (dintre cele doua obiecte) este de 24 de metri. Celalalt este mai mic”, a adaugat el in cadrul unei conferinte de presa.
„Este o pista, probabil cea mai buna pista pe care o avem pentru moment, dar trebuie sa mergem la fata locului (…) pentru a vedea daca aceasta inseamna ceva sau nu”, a declarat Young.

avion disparut

Autoritatea australiana pentru Securitate Maritima (AMSA) a primit informatii „noi si credibile” despre „obiecte care ar putea fi posibil legate de cautarile” avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a declarat premierul australian in fata Parlamentului.

Un avion a fost trimis pentru a examina mai indeaproape obiectele detectate, iar alte trei aparate il vor urma. Premierul australian nu a precizat locul in care cele doua obiecte au fost detectate, insa Australia efectueaza cautari in sudul Oceanului Indian.

Premierul Australiei, Tony Abbott, a avertizat ca nu ar trebui sa se traga concluzii pripite. „Trebuie sa tinem cont de faptul ca localizarea acestor obiecte va fi extrem de dificila si ar putea sa indice ca acestea nu sunt legate de zborul MH370”, a spus el.

Criticata pentru gestionarea crizei, pentru opacitatea sa si informatiile contradictorii, Malaysia a insistat, de asemenea, asupra necesitatii de a verifica natura obiectelor reperate in sudul Oceanului Indian, la circa 2.500 de kilometri sud-vest de orasul australian Perth.