Acasă Stirile zilei Energie Portughezii de la Martifer vor să producă energie fotovoltanică în România

Portughezii de la Martifer vor să producă energie fotovoltanică în România

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul portughez Martifer, cu activitati in domeniul agricol, al constructiilor si productiei de energie, prezent in Romania din 2004, isi face intrarea pe segmentul productiei de energie fotovoltaica, printr-un proiect care va fi finalizat vara aceasta, conform wall-street.ro.

iectul, care inseamna constructia unei instalatii fotovoltaice la scara larga, va fi derulat de Martifer Solar, subsidiara grupului portughez, axata pe constructii metalice si energie solara, care si-a deschis de curand un birou local.

„Martifer Solar a semnat recent un contract de inginerie, achizitii publice si constructii pentru constructia unei instalatii montate pe sol”, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Oficialii sai nu au oferit mai multe informatii despre amploarea proiectului sau locul acestuia.

Potrivit reprezentantilor Martifer, in prezent exista doar 2 MW de instalatii fotovoltaice conectate oficial la reteaua din Romania.

Martifer Solar este prezenta in peste 20 de tari si are 3.000 de angajati. In 2011, compania a inregistrat venituri de 293,2 milioane de euro. In prezent, Martifer Solar are la activ constructii fotovoltaice cu o capacitate totala de 200 MW. In Romania, grupul Martifer are 500 de angajati.