Primul ministru Victor Ponta a declarat marti la ceremoniile de sarbatorire a 150 de ani de la infiintarea senatului ca fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept dupa incetarea mandatului.

”Sunt absolut convins – si s-ar putea si nu vreau sa fie interpretat gresit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum presedinte al Romaniei – cred ca fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept”, a spus Ponta.

El a aratat ca nu poti sa ceri unui fost presedinte al Romaniei sa mearga sa candideze in colegiul de la Targu Jiu contra sa si eventual a lui Dan Diaconescu.

”Cred ca necesitatea de a avea in Parlament fostii reprezentanti ai celor mai inalte institutii ale statului va duce cu siguranta la ridicarea prestigiului pe care Senatul il are in fata cetatenilor si impreuna putem sa facem aceste lucruri departajati de batalia electorala care uneori ne ocupa mult prea mult timp”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a facut aceasta declaratie la sedinta solemna a Senatului, la care presedintele Traian Basescu nu a fost invitat, dar la care au participat fostii sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.