Acasă Special Investigatii Mana dreapta a lui IPS Pimen, intermediar pentru spagile de obtinere a...

Mana dreapta a lui IPS Pimen, intermediar pentru spagile de obtinere a permisului auto

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consilierul economic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, Catalin Axinte, este nimeni altul decat intermediarul spagii prin care directorul adjunct al APIA Suceava a reusit sa scape de suspendarea permisului auto.

 

Doi preoti, directorul adjunct al APIA Suceava, fostul sef al IPJ Suceava si un agent sef de politie sunt anchetati de procurorii DNA Suceava intr-un dosar de coruptie. Cu totii au stabilit modul in care Delia Moldoveanu, director adjunct al APIA Suceava, a scapat de suspendarea permisului de conducere.

Mai exact, in data de 6 aprilie 2014, Delia Moldoveanu a fost oprita in trafic de agentul sef de politie George Alexandru Tauciuc, aflat pe o autospeciala dotata cu aparat radar. Dupa ce a fost informata de politist ca ii va fi suspendat permisul de conducere pentru viteza excesiva, Delia Moldoveanu si-a sunat fratele, preotul Tiberiu Costiuc de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Suceava, aflat in relatii foarte stranse cu preotul Catalin Axinte, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si mana dreapta a IPS Pimen. Axinte i-a telefonat comisarului sef Ioan Crap, pe atunci adjunct al sefului IPJ Suceava, care a intervenit pe langa agentul Tauciuc.

Politistul i-a inapoiat permisul de conducere Deliei Moldoveanu. Ulterior, agentul Tauciuc s-a intalnit cu preotul Tiberiu Costiuc, fratele Deliei Moldoveanu, de la care a primit trei sticle cu vin si trei cobze de peste afumat. Toata povestea a ajuns insa la procurorii DNA in timp ce ascultau telefonul directorului adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, inculpata intr-un dosar de abuz in serviciu si fraudare a subventiilor agricole din fonduri europene. Suspect de abuz in serviciu, Ioan Crap, devenit intre timp sef al IPJ Suceava, a fost trecut pe o functie de executie. Tiberiu Costiuc este suspect de dare de mita, Delia Moldoveanu si Catalin Axinte de instigare la abuz in serviciu iar agentul sef Alexandru Tauciuc este anchetat pentru luare de mita.

 

Loc in adunarea eparhiala

In dosarul de fraudei cu subventii agricole, procurorii DNA au descoperit ca in 2013 au fost aprobate ilegal la plata 213 dosare ale unor parohii si manastiri din judetul Suceava care nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice.

Cheia relatiilor dintre APIA si Biserica era tocmai preotul Catalin Axinte, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si mana dreapta a lui IPS Pimen, foarte apropiat de preotul Tiberiu Costiuc, fratele directorului adjunct al APIA, Delia Moldoveanu. Surse din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sustin ca preotul Catalin Axinte pregatise numirea comisarului sef Ioan Crap in adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, dar a renuntat dupa demiterea ofiterului de la conducerea IPJ Suceava.

Catalin Axtine, mentinut ilegal de IPS Pimen in functie de conducere la Arhiepiscopie Despre Catalin Axinte preotii din Suceava spun ca este cel care trage sforile in Arhiepiscopie. Divortat prin sentinta civila 3287/01.07.2008 pe motiv de „cupla comuna, casatorie tulburata in dese randuri de neintelegeri”, Axinte s-a recasatorit in 2009, incalcand mai multe canoane bisericesti, cu o femeie despre care surse din arhiepiscopie sustin ca era amanta lui inca din timpul primului mariaj, ceremonialul religios fiind oficiat chiar de IPS Pimen.

De altfel, IPS Pimen este tocmai cel care il mentine pe Axinte in functia de consilier economic la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor desi astfel sunt incalcate Hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 1092/11.02.2010, 4627/16.07.201 si 5277/19.07.2012 conform carora „clericilor divortati si recasatoriti nu le este permis sa ocupe posturi de conducere in administratia bisericeasca la nivel de protopopiate, eparhii si patriarhie”. Cu toate acestea, IPS Pimen a lasat pe mana lui Catalin Axinte toate fondurile Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Cum gestioneaza acesta banii nu este greu de ghicit. La partaj, Catalin Axinte a cedat fostei sotii vila pe care o aveau in comuna Scheia de langa municipiul Suceava. Dupa ce s-a recasatorit, Axinte si-a construit, in doar un an, pe terenul azilului de batrani al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, o alta vila despre care surse din biserica spun ca ar fi costat 300.000 de euro. Sursa banilor este un adevarat semn de intrebare chiar si pentru apropiatii lui.

Catalin Axinte si-a incercat norocul si in politica, in 2008, atunci cand a candidat independent pentru functia de consilier judetean.
Sursa: adevarul.ro

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos