Acasă Politic PONTA si IOHANNIS, fata in fata in prima CONFRUNTARE! VIDEO

PONTA si IOHANNIS, fata in fata in prima CONFRUNTARE! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Candidatul PSD, Victor Ponta, si candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-au confruntat pentru prima data fata in fata in direct, la REALITATEA TV, in emisiunea „Jocuri de putere”.

Klaus Iohannis: Presedintele nu trebuie protejat mai mult decat orice alt cetatean

”PSD-ul a fost impotriva votului prin corespondenta si votului online. In calitate de presedinte, voi garanta statul de drept si independenta justitiei. In privinta statului de drept si a independentei justitiei, lucrurile au mers destul de prost. In calitate de presedinte voi lua toate masurile necesare pentru asigurarea acestor doua lucruri. In privinta ANI, aceasta trebuie consolidata. In tema imunitatii, presedintele beneficiaza de imunitate, cred ca este articolul 92. In aceasta privinta, cred ca trebuie renuntat la acest articol. Presedintele nu trebuie protejat mai mult decat orice alt cetatean. Voi cere sa renuntam la o imunitate totala a imunitatii presedintelui. In privinta Parlamentului, nu pot sa accept ca un parlamentar sa nu fie anchetat pentru coruptie. In Parlament este nevoie de o schimbare a regulilor. Parlamentarii nu pot fi anchetati pentru ca PSD s-a hotarat sa fie impotriva anchetarii unor parlamentari”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Vezi INREGISTRAREA DEZBATERII Ponta – Iohannis AICI!

Victor Ponta: Spre deosebire de vorbele goale, eu pot sa garantez cu fapte 

”Spre deosebire de vorbele goale, eu pot sa garantez cu fapte. Actualul procuror-general, doamna Kovesi, a fost propusa de mine. Trebuie sa schimbam discursul dublu, adica de demagogie. Spunea domnul Iohannis de respingerea urmaririi penale de catre Parlament. Vreau sa ii reamintesc domnului Iohannis ca il aveti pe domnul Varujan Vosganian, este in aceasta situatie. Acelasi caz este cu domnul Victor-Paul Dobre, cu domnul Chiuariu si alti domni. Eu renunt la imunitate. Am o intrebare pentru domnul Iohannis: in 2012 a fost lovitura de stat, domnule Iohannis sau aplicarea unor prevederi constitutionale, ce a facut USL?”, i-a raspuns Victor Ponta contracandidatului sau.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos