Acasă Politic Ponta renunta la functia de premier daca se va dovedi ca a...

Ponta renunta la functia de premier daca se va dovedi ca a plagiat

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta afirma, intr-un interviu acordat publicatiei „El Pais”, ca daca se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat se „va retrage” din functia de premier.

Intrebat ce va face daca acea comisie va da verdictul ca a plagiat, Ponta este citat spunand: „Atunci, cu siguranta ca ma voi retrage”.

Dupa ce jurnalistul completeaza raspunsul spunand „Demisia…”, Ponta este citat confirmand aceasta varianta.

„Da. Imi asum responsabilitatea, dar consider ca am fost acuzat dintr-un motiv politic şi, in plus, nu au dorit sa asculte punctul meu de vedere”, afirma Ponta.

El spune ca aceasta problema a aparut ca urmare a conflictului existent intre el şi preşedinte pe tema prezentei la Consiliul European.

„Am inceput teza in 1999 şi, de atunci, am fost ministru in guverne diferite, vicepreşedinte al Parlamentului şi sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente in Romania. Am cerut Comisiei de etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice lucrarea mea şi sunt convins ca se va demonstra ca nu sunt vinovat de plagiat. Din pacate, este vorba de un atac politic din partea preşedintelui, dupa ce mi-am anuntat dreptul de a fi prezent la Bruxelles”, spune Ponta in El Pais.