Premierul Victor Ponta a declarat joi seara la B1TV ca nu a fost de acord cu adoptarea ordonantei privind majorarea salariilor demnitarilor si ca, in urma precizarilor facute la acelasi post tv de seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a decis ca in urmatoarea sedinta de guvern sa amane intrarea in vigoare a actului normativ.

„Eu nu am fost de acord cu ea (ordonanta privind cresterea salariilor demnitarilor-n.r.). Ieri am ajuns in Bucuresti si n-am fost de acord. Am spus ca, intr-adevar, demnitarii trebuie sa fie bine platiti dar odata cu legea salarizarii, cand marim salariile la toata lumea. I-am spus domnului Oprea si colegilor mei, doamna Plumb si domnul Teodorovici. Mi-au spus ca este o discutie foarte clara cu presedintele Iohannis si, ma rog, n-am vrut sa creez impresia ca, cumva, am ceva cu ceea ce s-a discutat intre domnul presedinte Iohannis si domnul Oprea, in absenta mea. Acum am aflat de la seful Cancelariei ca domnul Iohannis nu stie nimic si nu are nicio treaba cu chestia asta si atunci revin la decizia mea si miercuri vom adopta o alta decizie : nu se maresc salariile la ministrii si la presedinte decat odata cu salariile tuturor bugetarilor”, a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

 Atac la Gabriel Oprea

Intrebat ce au discutat premierul interimar Gabriel Oprea si presedintele Klaus Iohannis pe aceasta tema Ponta a aratat ca cei doi au decis sa adopte majorarea salariilor demnitarilor in absenta sa.

„Eu am inteles ca au discutat sa adopte aceasta ordonanta in absenta mea, pentru ca eu nu am condus ieri sedinta de guvern. Nu aveam inca decretul publicat astazi. Desi am zis: „Dupa parerea mea ar trebui facut odata cu celelalte”, am respectat cum asa era normal o discutie intre prim ministrul interimar si presedinte. Daca domnul Mihalache spune acum ca eu am fost dezinformat si ca de fapt dl. Iohannis habar n-are si n-are nicio treaba cu chestia asta, atunci cred ca decizia corecta si de bun simt este sa marim salariile demnitarilor o data cu celelalte salarii din sistemul bugetar. (…) Jocurile astea de doi bani, in care faci ceva si dai vina pe altcineva, nu mai sunt dispus sa le inghit”, a mai precizat Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.