Cap Limpede

Politic

PONTA este CASTIGATOR in turul doi la PREZIDENTIALE 2014!

Romanii il dau castigator pe premierul Victor Ponta in ambele tururi de scrutin la alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj INSCOP.

Astfel, la intrebarea privind intentia de a se prezenta la vot, 55,7% dintre respondenti declara ca vor veni la urne in mod sigur, in crestere fata de cercetarea din luna iulie, cand 48,6% afirmau acest lucru.

De asemenea, 14,7% dintre romani sustin ca probabil vor vota (17,3% — in iulie). Ponderea celor care spun ca probabil nu se vor prezenta la vot a scazut de la 7,9% in iulie la 3,8% in septembrie. 6,3% dintre cei chestionati declara ca sigur nu se vor prezenta la vot (6,4% declarau acest lucru in iulie), in timp ce 16% nu s-au hotarat (15,9% in iulie), iar 3,6% nu stiu/nu raspund (3,8% in iulie).

„Datele privind intentia de vot sunt primele care se apropie de conditiile reale ale competitiei prezidentiale cu majoritatea candidatilor anuntati efectiv si prin raportare la electoratul care isi manifesta o intentie clara de a vota. Prin urmare, comparatia acestor date cu rezultatele sondajelor INSCOP anterioare este mai putin relevanta avand in vedere ca in iulie, de exemplu, masuram o lista de candidati mult diferita si ne aflam intr-o perioada mai indepartata de momentul alegerilor, deci prea putin influentata de atmosfera electorala”, afirma Remus Stefureac, director INSCOP.

Raportat la cei care isi declara intentia certa de a vota, Victor Ponta (Alianta PSD-UNPR-PC) conduce in clasamentul candidatilor la Presedintie cu 41,1% dintre voturi. El este urmat de Klaus Iohannis (ACL) — cu 28,8%, Elena Udrea (PMP) — cu 8,1%, Calin Popescu-Tariceanu (PRL) — cu 6,7%, Monica Macovei — independent (3,5%), Corneliu Vadim Tudor (PRM) — cu 3,2%, Dan Diaconescu (PPDD) — cu 3%, Kelemen Hunor (UDMR) — cu 3%, Ioan Ghise — independent (2,1%) si Szilagyi Zolt (0,5%).

PONTA este CASTIGATOR in turul doi la PREZIDENTIALE 2014!1

In ceea ce priveste optiunile de vot pentru turul doi al prezidentialelor, 19% au declarat ca vor vota cu Victor Ponta, in timp ce 15% il prefera pe Klaus Iohannis. 32,5% dintre cei care nu au o optiune in primul tur spun ca nu vor vota, iar 33,6% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul releva ca Victor Ponta ar castiga toate finalele din turul al doilea al prezidentialelor: Victor Ponta (54%) vs. Klaus Iohannis (46%), Victor Ponta (54,7%) vs. Calin Popescu-Tariceanu (45,3%), Victor Ponta (66,1%) vs. Elena Udrea (33,9%) si Victor Ponta (66,8%) vs. Monica Macovei (33,2%).

PONTA este CASTIGATOR in turul doi la PREZIDENTIALE 2014!2

Barometrul „INSCOP — Adevarul despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevarul” in perioada 30 august — 4 septembrie. Volumul esantionului a fost de 1.058 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Sursa: agerpres.ro

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-69288").on("click", function(){ $(".com-click-id-69288").show(); $(".disqus-thread-69288").show(); $(".com-but-69288").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});