Victor Ponta a declarat, luni, ca este absolut convins ca presedintele Traian Basescu va ajunge in inchisoare, el aratand ca nu are niciun fel de teama in ceea ce il priveste intrucat stie ca a respectat intotdeuna legea si ca Basescu e „un corupt comunist si securist”, potrivit Mediafax.

Solicitat sa comenteze declaratiile sefului statului, potrivit caruia va ajunge coleg de „apartament, de camera” cu Adrian Nastase, Ponta a replicat:

„Daca imi era frica de amenintarile domnului Basescu…sunt supus acestor amenintari de foarte multi ani. Nu ma intereseaza. Nu doar ca nu ma intereseaza, dar sunt absolut convins ca in inchisoare va ajunge Traian Basescu. Eu, care stiu ca am respectat intotdeuna legea, nu am niciun fel de teama”.

El a precizat ca, in opinia sa, actiunea lui Traian Basescu de amenintare a familiei unui senator, respectiv Gabriela Firea, care face parte dintr-o comisie de ancheta este fara precedent si trebuie sa primeasca un raspuns foarte clar din partea Justitiei si a Parlamentului Romaniei.
Ponta a spus ca va semna personal plangerea penala impotriva lui Basescu privind acuzarea acestuia de amenintare si santaj la adresa Gabrielei Firea.

Intrebat daca poate fi chemat Basescu la Parchet in urma acestei plangeri penale, Ponta a raspuns: „In decembrie, da, va fi”.

„Dupa cum vedeti, Parchetul a deschis un dosar pentru ca este foarte clar ca s-au incalcat mai multe legi civile si penale in ce priveste achizitia terenurilor. Eu am spus ca e vorba de spalare de bani si de spalare a unor proprietati pe care domnul Basescu le avea de mult si pe care acum, pe final de mandat, incearca si le albeasca, sa le treaca oarecum legal”, a adaugat Ponta.

El a spus ca cercetarile in privinta achizitiei de terenuri de la Nana sunt la inceput si a precizat ca „vor mai aparea si alte elemente”, legate de ceea ce Comisia parlamentara de ancheta a solicitat de la ANAF sau de la Oficiul National de Prevenire si de Combatere a Spalarii Banilor.

„Celelalte persoane pot sa raspunda in fata legii pana in decembrie, domnul Basescu din decembrie incolo va trebui si va raspunde in fata legii. Domnia-sa, fiind un corupt comunist si securist, isi permite sa spuna de altii”, a mai adaugat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.