Acasă Multimedia Fotogalerie PIRAMIDA APOCALIPSEI! Cum intentionau SUA sa se apere de orice AMENINTARE RUSEASCA!...

PIRAMIDA APOCALIPSEI! Cum intentionau SUA sa se apere de orice AMENINTARE RUSEASCA! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In 1975 americanii au construit piramida apocalipsei, o constructie care avea rolul de a elimina orice amenintare nucleara ruseasca.

Cei care trec pentru prima oara prin Nekoma, in apropierea granitei dintre Statele Unite si Canada, ar putea avea o surpriza, relateaza Daily Mail. Oraselul se afla in mijlocul pustiului, intr-unul dintre cele mai slab populate state americane, cu doar 3 locuitori pe kilometru patrat. Cei cincizeci de localnici din Nekoma pot insa sa vada, din orice punct al orasului, o piramida uriasa menita sa-i protejeze de rusi.

Piramida americana nu adaposteste fosti conducatori ai statului, nu este aliniata astronomic si nici macar nu ajuta turismul din zona. Edificiul este aflat in Complexul de Aparare Stanley R. Mickelsen, parte a programului de aparare antiracheta Safeguard, lansat in 1975. Principalul scop al acestuia era protejarea rachetelor balistice intercontinentale americane, astfel oferind Statelor Unite posibilitatea de a riposta, in cazul unui atac nuclear din partea sovieticilor.

Complexul militar Stanley R. Mickelsen, numit dupa generalul-locotenent Mickelsen, care a condus Comandamentul de Aparare Aeriana al SUA, pana in 1957, avea rolul de a proteja rachetele balistice intercontinentale LGM-30 Minuteman, de la baza aeriana Grand Forks. Complexul, construit strategic intr-o zona foarte putin populata, gazduia 30 de rachete LIM-49A Spartan si 70 de rachete Sprint. Constructia bazei s-a incheiat in 1975 si a inceput sa functioneze la capacitate maxima in luna septembrie a aceluiasi an.

Cele 30 de rachete LIM-49A Spartan erau proiectate sa intercepteze focoase nucleare transportate de rachete balistice intercontinentale, la distanta, cat timp aceastea se aflau inca in afara atmosferei, si sa le distruga, folosind o incarcatura atomica de cinci megatone. Rachetele Sprint erau echivalentele cu raza scurta de actiune si viteza mare ale LIM-49A Spartan. In cazul unei amenintari confirmate, acoperisul depozitului in care erau pastrate urma sa fie detonat, pentru o lansare cat mai rapida. Sprint erau capabile sa accelereze pana la 100g si sa atinga viteze de pana la Mach 10, in doar cateva secunde.

Departamentul Apararii din Statele Unite a decis inchiderea Complexului Stanley Mickelsen, in luna iulie, 1976, la nici un an de la inaugurare. Decizia a fost luata, in principal, din cauza costurilor si a faptului ca noile rachete sovietice, echipate cu focoase nucleare multiple, ar fi strapuns, oricum, sistemul. Cladirile au fost abandonate la scurt timp dupa aceea, astfel ca piramida din nordul SUA a ramas doar un monument.

7.

PIRAMIDA APOCALIPSEI! Cum intentionau SUA sa se apere de orice AMENINTARE RUSEASCA! VIDEO6

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos