Marian Godina, politistul brasovean care a devenit celebru pe Facebook pentru povestirile sale amuzante din timpul serviciului, a publicat un text in care arata cat de dificila este misiunea unui agent care dirijeaza circulatia in intersectii. Textul sau apare pe contul de Facebook al Politiei romane.

Marian Godina povesteste despre injuraturile pe care politistul le citeste pe buzele soferilor, despre pericolele care vin din toate partile si despre ce simte politistul cand ajunge acasa dupa o zi in intersectie.

“Pe politistul rutier il vezi zilnic in intersectie, dirijand traficul. El se afla acolo pentru ca e aglomerat, nu e aglomerat pentru ca se afla el acolo. Te-ai pus vreodata in pielea lui? Te-ai gandit cum e acolo? Iti propun ca azi sa fii politist rutier, in intersectie.

In mijlocul intersectiei ai raspundere. Siguranta participantilor la trafic depinde de atentia si de priceperea ta. Trebuie sa fii atent la semnalele pe care le faci si sa te asiguri ca ele au fost corect intelese de conducatorii auto carora le-au fost adresate.

Trebuie sa manifesti o si mai mare atentie fata de pietoni, deoarece printre acestia se afla persoane fara permis de conducere, care respecta culoarea semaforului, desi semnalele politistului trebuie respectate cu intaietate. Nu ai vrea sa faci semn unor conducatori auto sa mareasca viteza, fara sa observi ca in spatele tau sunt pietoni angajati in traversare. Din pacate, nu ai ochi si la spate, dar trebuie sa inveti sa observi tot ce se intampla in jurul tau. Pe langa grija celorlalti, trebuie sa ai grija si de tine. Un conducator auto neatent, sau oglinda unui autobuz te poate lovi.

Trebuie sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut, ignorand mimica unor soferi care nu iti ureaza chiar de bine si sa iti pastrezi calmul, desi in jurul tau nervozitatea pluteste in aer. Fiind atent la toate aceste aspecte, e posibil sa uiti de frigul de afara, sa nu simti ca esti ud pana la piele si sa nu sesizezi ca ai doi centimetri de zapada pe cascheta.

De picioare sigur uiti, pentru ca nu le mai simti, sunt primele care iti ingheata iarna si primele care simti ca se topesc vara. Dar toate astea le simti cand ajungi acasa si te cam doare spatele, manusile nu mai sunt tocmai albe iar gulerul camasii, pe care ai luat-o curata de dimineata, arata acum de parca ai sters cu el toba de esapament. E meseria pe care ti-ai ales-o si nu te plangi. Nu ceri sa fii iubit de lume, nici sa fii simpatic. Esti demn si nu ceri mila. Dar iti doresti sa fii respectat. Politistii rutieri merita respectul nostru!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.