Acasă Stirile zilei Politia Capitalei avertizeaza: De 1 mai gratarul il facem acasa. Nu vor...

Politia Capitalei avertizeaza: De 1 mai gratarul il facem acasa. Nu vor fi tolerate abateri sau incalcari ale Ordonantelor Militare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Politia Capitalei avertizeaza ca de 1 mai cetatenii trebuie sa respecte restrictiile impuse prin Ordonante Militare, sa pastreze distantarea sociala si sa evite aglomeratiile. Anul acesta nu vor fi facute gratare si petreceri la iarba verde, chiar daca vremea se anunta prietenoasa. „De data aceasta, gratarul il facem acasa, in familie”, precizeaza politia, intr-un comunicat de presa. Sanctiunile pentru nerespectarea Ordonantelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

„STIMAtI CETatENI

Incercarea prin care trecem ne afecteaza pe toti si putem iesi cu bine doar daca respectam regulile si daca vom actiona, in continuare, impreuna.

Ne apropiem de 1 Mai, care pe langa Ziua Internationala a Muncii este si o zi marcata prin iesiri la iarba verde, gratare si petreceri.

Anul acesta, toti, trebuie sa abordam altfel aceasta zi si sa respectam distantarea sociala, sa respectam Ordonantele Militare si sa ramanem acasa.

-Pastram distantarea sociala, evitam aglomeratiile si nu transformam aceaste zile in curse pentru cumparaturi. Respectati indicatiile din magazine si pastrati distanta. Respectati orarul de deplasare si aveti grija de sanatatea dumneavoastra.

-inca nu este posibil sa aprindeti lumanari la cimitir, pentru cei dragi trecuti in nefiinta. Accesul in cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de inmormantare si atunci cu respectarea numarului de 8 persoane.

-Cu toate ca vremea se arata prietenoasa, de data aceasta, gratarul il facem acasa, in familie.

Va informam ca accesul este restrictionat in padurea Baneasa, dar si in alte zone cunoscute ca atractive pentru iesirea la iarba verde.

Echipajele Brigazii Rutiere, de ordine publica si Jandarmeria calare vor supraveghea toate aceste zone, unde traditional se incing gratarele.

Parcurile sunt si raman inchise.

Pentru sanatatea tuturor, respectati Ordonantele Militare.

Sanctiunile pentru nerespectarea Ordonantelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Cei aproape 2.000 de politisti, alaturi de care vor actiona jandarmi, politisti locali si militari sunt in strada pentru siguranta dumneavoastra!

Atragem atentia ca nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convietuire sociala sau incalcarile prevederilor Ordonantelor Militare. Nu se va arata nicio toleranta fata de cei care nu inteleg sa respecte efortul colectiv in reducerea numarului de imbolnaviri cauzate de COVID-19, fata de persoanele care cu buna stiinta nu vor intelege ca de data aceasta vom sarbatori acasa, doar in familie. Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, precum si Jandarmeria Bucuresti, Politia Locala si militarii implicati in supravegherea modului in care se respecta prevederile legale in vigoare sunt pregatite sa intervina prompt acolo unde se constata incalcari ale legii.

in toata aceasta perioada, se actioneaza cu efective marite. Alaturi de structurile de ordine publica si politie rutiera, echipele de luptatori ai structurii de Actiuni Speciale si ai Jandarmeriei se vor afla in strada, pentru un raspuns prompt in ceea ce inseamna asigurarea ordinii si linistii publice”, se arata in comunicatul de presa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos