Premierii roman si bulgar, Victor Ponta si Plamen Oresarski, au participat la inaugurarea noului pod peste Dunare, de la Calafat-Vidin, dar au mentionat ca finalizarea proiectului a durat foarte mult.

„A durat foarte mult pentru a fi construit, eu sunt al saselea prim-ministru roman, de la Isarescu pana la inaugurare. Lectia importanta este sa invatam impreuna sa lucram mai eficient la marile proiecte necesare ambelor tari”, a spus Ponta.

Noul pod peste Dunare dintre Romania si Bulgaria, de la Calafat-Vidin, va fi denumit „Noua Europa” („New Europe”), a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca a convenit acest lucru intr-o discutie avuta cu presedintele bulgar, la ultimul Consiliu European.

„Am discutat la ultimul Consiliu European cu presedintele Bulgariei si impreuna ne-am gandit, am si propus si asa va ramane”, a spus Ponta.

El a adaugat ca spera ca foarte curand sa nu mai existe puncte de frontiera intre Romania si Bulgaria, prin aderarea ambelor tari la Spatiul Schengen.

La randul sau, premierul bulgar, Plamen Oresarski, a afirmat ca ii pare rau ca „povestea” acestui pod a fost atat de lunga si a precizat ca, atunci cand s-a decis inceperea constructiei, el a fost implicat in asigurarea finantarii proiectului.

El a aratat ca astfel de proiecte reprezinta simbolul unor bune relatii intre state si oameni si pot impulsiona dezvoltarea economica a Bulgariei si Romaniei.

La ceremonia de inaugurare a mai fost prezent, printre altii, si comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, proiectul fiind finantat din fonduri ISPA.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.