Acasă Stirile zilei Stiinta Poate fi realizat acest „MOFT” al chinezilor? Un nou concept de tren...

Poate fi realizat acest „MOFT” al chinezilor? Un nou concept de tren SUPER-MAGLEV care va atinge 3.000 de km/h!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Chinezii vor sa-si indeplineasca un moft de domeniul SF-ului, si au trecut la testarea unui nou concept de tren super-maglev care ar putea atinge viteze de circa 3.000 de km/h, potrivit Daily Mail.

In prezent, trenurile Maglev au capacitatea sa ruleze cu viteze de aproximativ 430 de km/h, insa de curand, cercetatorii chinezi din cadrul Universitatii Jiaotong au anuntat ca lucreaza la un nou proiect de tren ce va putea calatori de trei ori mai rapid decat avionul. Denumit initial „Super-Maglev”, trenul concept este proiectat sa ruleze intr-un tub vid, aceasta noua tehnologiei permitandu-i sa limiteze aproape la maximum rezistenta aerului.

„Noile sisteme de transport prin tub vor putea permite trenurilor Maglev sa atinga viteze absolut neobisnuite, de aproape 3.000 de kilometri pe ora. Asemenea tehnologii ar putea fi folosite pentru sistemele militare, precum si pentru lansarile spatiale”, a declarat inginerul Deng Zigang, pentru Daily Mail.

In prezent, laboratorul de testare include doar o pista de tren circulara, cu un diametru de 12 metri. In conditii de vid, trenul atinge circa 48 de kilometri pe ora, insa aceasta viteza este limitata doar de diametrul redus, precizeaza Deng Zigang.

Poate fi realizat acest MOFT al chinezilor Un nou concept de tren SUPER-MAGLEV care va atinge 3.000 de kmh!2

 

Aceasta mai spune ca in momentul in care un tren reuseste sa circule cu o viteza de aproape 400 de km/h, mai mult de 83 la suta din energia de tractiune este folosita pentru a invinge rezistenta aerului.

„Cu un tub vid, aceasta viteza ar putea fi depasita in viitor”, a mai spus inginerul chinez.

O asemenea tehnologie ar putea fi folosita la crearea unor linii trans-continentale, care ar putea lega feroviar tari precum Rusia, Canada si Statele Unite.

Poate fi realizat acest MOFT al chinezilor Un nou concept de tren SUPER-MAGLEV care va atinge 3.000 de kmh!3

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos