Acasă Politic PNL si PDL au FUZIONAT! Candidatura lui Iohanis la PREZIDENTIALE, in pericol?

PNL si PDL au FUZIONAT! Candidatura lui Iohanis la PREZIDENTIALE, in pericol?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

PNL si PDL au fuzionat dupa o sedinta comuna in care partidele au spus ”Da”, iar presedintele PDL Vasile Blaga a declarat ca democrat-liberalii semneaza prin aceasta fuziune „certificatul de nastere” al noului partid de centru-dreapta.

Congresul comun pentru fuziunea PNL-PDL a inceput, la intonarea Imnului a fost omis numele Traian

Congresul comun a fost deschis de secretarul general al PDL, Gheoghe Flutur, care a anuntat intonarea imnului national. Acesta a continut doua strofe, respectiv prima si a treia, fiind omisa a doua strofa care contine cuvintele „un nume de Traian”.

La tribuna congresului s-au asezat membrii din conducerea PNL si PDL, aproximativ 100 de persoane, care sunt asezate pe patru randuri.
Astfel, protocolul de fuziune prin contopire intre PNL si PDL prevede ca partidul rezultat se va numi PNL, iar semnul partidului este o sageata in cerc cu 12 stele si denumirea PNL, ansamblu intr-un patrat cu colturile rotunjite.

Pana la urmatoarele alegeri in termen, PNL va functiona confortm dispozitiilor tranzitorii din statutul noului partid.

Candidatul la functia de presedinte al Romaniei va fi desemnat de la unul dintre cele doua partide, iar candidatul la functia de prim-ministru va dfi desemnat de catre celalalt partid.
Protocolul a fost votat cu un vot impotriva si doua abtineri.

Delegatii la Conventia nationala au aprobat si prevederile noului statut al partidului , potrivit caruia prevederile privind membrii partidului, doctrina se pastreaza din statutul PDL, iar la organizarea interna, alegerile de la Conventia Nationala se fac pe baza motiunilor.

Protocolul de functionare a Aliantei Crestin Liberale aprobat prevede ca PDL si PNL au convenit constituirea aliantei electorale Alianta Crestin liberala PNL PDL, iar semnul electoral al acesteia este reprezentat de semnele electorale ale celor doua partide deasupra caruoa se afla acronimul ACL.

Obiectivul acestei Aliantei este participarea cu un candidat si un program comun la alegerile prezidentiale, candidat care va fi desemnat in urma unor cerecetari sociologice, de catre Delegatia Permanenta a PNL si Biroul Permanent National al PDL.

Conducera operativa a Aliantei va fi asigurata de Vasile Blaga, Klaus Iohanis- copresedinti, Teodor Atanasiu, Marian Petrache, Sorin Frunzaverde, Eduard Helvig, Ludovic Orban, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Catalin Predoiu, George Scripcaru.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos