Acasă Sanatate Plini de vitamine, fibre si arome atragatoare! Ce pot face cartofii dulci...

Plini de vitamine, fibre si arome atragatoare! Ce pot face cartofii dulci pentru sanatatea noastra?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sunt foarte rare cazurile in care alimentele dulci sunt cu adevarat bune pentru tine; totusi, acesta este cazul cu uimitorul cartof dulce. Cartofii dulci sunt plini de vitamine, fibre si arome atragatoare. De asemenea, acestia ofera o serie de beneficii importante pentru sanatate, inclusiv capacitatea de a ajuta la prevenirea cancerului.

Cartofii dulci pot fi intalniti intr-o gama variata de culori nutritive atragatoare, de la portocaliu deschis la rosu si chiar purpuriu. Cu cat culoarea este mai inchisa, cu atat continutul de nutrienti este mai mare. In plus, cartofii dulci contin cantitati mari de potasiu, calciu, vitamina C si sunt bogati in multi alti compusi care pot lupta impotriva cancerului.

Carotenoizii previn cresterea celulelor canceroase!

Cartofii dulci sunt plini de fitochimicale, care au efecte puternice de prevenire a bolii si de protectie a organismului. Acest lucru se datoreaza in parte, continutului lor ridicat de carotenoizi – un puternic fitochimical cu proprietati antioxidante.

Carotenoizii previn procesul de oxidare al celulelor. Acesta, la randul sau, sprijina organismul in prevenirea cancerului, datorita inhibarii dezvoltarii celulelor canceroase. Este important sa retinem ca sanatatea sistemului imunitar si buna sa functionare este sustinuta de carotenoizi.

Cartofii dulci contin un compus de 600+ carotenoizi care lupta si previn aparitia cancerului. Unul dintre cei mai potenti dintre acestia este betacarotenul, de asemenea cunoscut sub numele de vitamina A. Acest antioxidant puternic previne deteriorarea ADN-ului la nivel celular, care altfel ar putea stabili stadiul incipient al cancerului.

Descopera sporamina – o proteine puternica, din plante

Cartofii dulci sunt, de asemenea, foarte bogati in proteine din plante, iar una dintre cele mai puternice este sporamina. Aceasta proteina este binecunoscuta pentru efectele sale anticanceroase si cuprinde aproximativ 80% din proteinele gasite in cartofii dulci.

Sporamina rezista digestiei si initiaza un raspuns pozitiv la sistemul imunitar impotriva celulelor canceroase. Sporaminul pare, de asemenea, sa incetineasca cresterea celulelor canceroase, precum si sa reduca migratia acestora in alte zone ale corpului.

In plus, studiile arata ca sporamina si carotenoizii sunt eficienti impotriva cancerelor, cum ar fi leucemie, cancer de colon, cancer de san si cancerul limbii.

Sursa