Acasă Stirile zilei Bani Plexus investeste 40 de milioane de euro la Oradea si isi extinde...

Plexus investeste 40 de milioane de euro la Oradea si isi extinde capacitatile de productie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Producatorul american de echipamente telecom Plexus va construi o fabrica la Oradea. Investitia in valoare de 40 milioane de dolari ar trebui sa intre in exploatare peste un an cu 500 de angajati, fata de cei 245 care lucreaza in prezent la operatiunile din Romania ale companiei.

Noua fabrica va fi construita in Eurobusiness Industrial Park Oradea si va avea o suprafata utila de 26.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat transmis marti de companie. Unitatea va putea fi extinsa ulterior, compania avand la dispozitie un teren adiacent.

Fabrica va prelua operatiunile actuale ale Plexus de la Oradea, de productie de componente electronice si marketing, care vor fi mutate din spatiile actuale, inchiriate. Plexus a inceput operatiunile in localitate in 2009, iar extinderea capacitatii de productie este necesara pentru acoperirea cererii din regiune.

Compania produce componente electronice pentru domeniul comunicatiilor, medical, industrial, al apararii, securitatii si al aviatiei, in fabricile din America de Nord, Europa si Asia.

Plexus a avut in perioada octombrie-decembrie, primul trimestru al anului fiscal 2011-2012, venituri de 529,6 milioane de dolari, in scadere cu 6% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului anterior. Profitul net al companiei a coborat totodata cu 28%, de la 25 milioane de dolari la 17,8 milioane de dolari.