Acasă Stirile zilei Planurile retelei teroriste Al-Qaida: ”Trebuie sa eliminam CRUCEA … Purtatorul crucii este...

Planurile retelei teroriste Al-Qaida: ”Trebuie sa eliminam CRUCEA … Purtatorul crucii este America”! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai periculoasa reuniune a retelei teroriste Al-Qaida a avut loc in Yemen, intalnire unde au fost puse la cale mai multe planuri teroriste, printre care si „eliminarea crucii, purtatorul crucii fiind chiar America”.

CIA si Pentagonul fie nu au stiut de aceasta reuniune, fie nu au putut trimite un avion fara pilot la timp pentru un atac. Oficialii americani au refuzat sa comenteze, dar inregistrarea este analizata minutios de Statele Unite.

La mijlocul inregistrarii, barbatul cunoscut drept printul incoronat al Al-Qaida, Nasir al-Wuhayshi, apare in camp deschis, intampinand adeptii in Yemen. Al-Wuhayshi, numarul doi in ierarhia Al-Qaida si liderul organizatiei Al-Qaida in Peninsula Araba, a declarat ca vrea sa atace Statele Unite. Dar in inregistrarea video el pare nepasator in fata posibilitatii de a fi tinta unui avion american fara pilot.

Inregistrarea video a inceput sa apara pe site-urile jihadiste recent, atragand atentia oficialilor americani si a expertilor in terorism de la nivel global. Oficialii americani sustin ca ei cred ca aceasta este autentica.

„Este o inregistrare video destul de extraordinara”, a declarat Paul Cruickshank, analist in domeniul teroristului, pentru CNN.

Inregistrarea video il arata pe al-Wuhayshi adresandu-se celor peste 100 de luptatori reuniti undeva in Yemen, afirma Cruickshank. Liderul terorist, sustine el, isi „asuma un mare risc facand acest lucru”.

Intr-un discurs sustinut in fata grupului, al-Wuhayshi afirma clar ca urmareste Statele Unite, afirmand:

„Trebuie sa eliminam crucea … Purtatorul crucii este America!”.

Oficialii americani cred ca inregistrarea este recenta. Unele figuri apar neclar, ceea ce creeaza ingrijorare privind un posibil complot.

Congresmenul Mike Rogers, presedintele Comisiei pentru Serviciile de Informatii din Camera Reprezentantilor a declarat ca scurgerile de informatii legate de Yemen au afectat strangerea de informatii efectuata de Statele Unite, dar nu a putut preciza daca serviciile secrete americane stiau despre aceasta intalnire.

Intrebat daca Statele Unite ar fi trimis un avion fara pilot daca oficialii ar fi stiut ca o astfel de intalnire extinsa a teroristilor are loc in camp deschis, congresmenul a declarat ca nu este clar.

„Depinde”, a afirmat el.

„Sunt multe proceduri de indeplinit … pentru a desfasura un atac aerian asupra unei multimi”.

In plus, sustine el, sa vezi un astfel grup de agenti ai Al-Qaida reunit nu este o surpriza.

„Cred ca aceste intalniri au loc mai des decat realizeaza oamenii”, a declarat Rogers.

El considera insa ca aceasta inregistrare video este un alt indiciu ca Al-Qaida ramane o amenintare.

„Credem ca se simt mai puternici. Cu cat pui mai putina presiune pe ei, cu atat mai mult interpreteaza acest lucru ca pe o victorie, cu atat mai mult cred ca pot complota, planui, organiza asa cum ati vazut aici, finanta, antrena”, a declarat el.


Sursa: mediafax.ro