Acasă Sanatate Planta tineretii eterne! Miracolul schindufului in vindecarea sterilitatii!

Planta tineretii eterne! Miracolul schindufului in vindecarea sterilitatii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sterilitatea in cazul femeilor, dar si al barbatilor, poate fi tratata cu pulberea din seminte de schinduf. Tratamentul este de lunga durata – sase luni – si se consuma zilnic cate sase linguri de pulbere. De obicei, tratamentele pentru sterilitate facute cu schinduf se asociaza cu ceaiuri sau poduse pe baza de branca ursului. Are efecte mai ales in cazurile de sterilitate la persoanele cu probleme cu glicemia sau colesterol crescut.

In cazul femeilor ajunse la menopauza infuzia combinata de schinduf este de un mare ajutor. Infuzia combinata este preparata din macerat la rece si cald care se consuma zilnic. Astfel, se pun 3 linguri de pulbere de schinduf intr-o cana cu apa rece care va sta la macerat pana a doua zi, cand este facuta infuzia calda. Se scurge maceratul si peste restul de pudra de schinduf este adaugata o cana cu apa fierbinte care va sta 20 de minute pana va fi strecurata, amestecata cu maceratul la rece si apoi consumat zilnic.

Schinduful mentine tonusul tesuturilor, ajuta la reglarea activitatii endocrine, prevenind cancerul ovarian si mamar. De asemenea, previne eliminarea calciului din oase si aparitia osteoporozei. Tratamentul este sub forma de cura de 30 de zile timp in care zilnic se beau 3 cani din combinatia de infuzii.

 

Scurt istoric

Planta ierboasa de aproximativ 40 centimetri inaltime si cu frunze verde deschis, schinduful poate fi intalnit spontan la noi in tara in zonele cu caldura suficienta, mai ales in judetele Constanta si Braila. El se poate si cultiva, insa recoltarea semintelor poate fi dificila, deoarece necesita treierat pentru a le aduna.

Cunoscuta pe teritoriul tarii noastre din cele mai vechi timpuri, schinduful a fost pomenit de Dioscordie in tratatul sau de farmacologie, acum doua mii de ani, si in care spunea ca planta era folosita de catre vindecatorii daci. Planta era folosita contra bolilor digestive si de piept, pentru vindecarea ranilor si tratarea ulcerelor, precum si pentru revenirea lehuzelor. Insa scinduful dateaza de mai mult de 2000 de ani, fiind atestata in documentele scribilor romani. Apoi, in Arabia, zona Irakului de azi, aceasta planta era recunoscuta ca un intaritor al organelor sexuale. In Egipt, de exemplu, era folosita ca ingredient in procesul de imbalsamare a corpurilor faraonilor, iar semintele erau considerate afrodisiace. Arabii il utilizau si contra caderii parului, iar in India, in medicina traditionala ayurveda, se considera ca schinduful are proprietati carminative, tonice si afrodisiace. In China antica schinduful era la loc de cinste printre plantele medicinale deoarece se tratau cu ea impotenta, fiind considerata cu efecte foarte puternice asupra sexualitatii.

O data cu calugarii benedictini care au cultivat-o in Europa in secolul VII, planta a intrat definitiv in fitoterapia curenta populara europeana. Astazi, schinduful, Trigonella foenum graecum, se mai cultiva in India, in tarile din regiunea mediteraneana (Italia, Franta, Spania, Grecia, Liban, Maroc, Algeria, Egipt), dar si in SUA.

 

Cum poate fi folosit schinduful?