Acasă Sanatate Planta minune care te scapa de tumorile pe creier!

Planta minune care te scapa de tumorile pe creier!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Federico II din Napoli a aratat ca extractul apos din planta Ruta graveolens – cunoscuta la noi sub numele de virnant, este capabil sa omoare celulele de glioblastom mentinand in acelasi timp celulele sanatoase.

„Glioblastomul multiform este o tumoare pe creier extrem de agresiva a carei prognostic este inca limitat. In ciuda aplicarii tratamentelor chirurgicale, chimioterapiei si radioterapiei, doar aproximativ 5% din pacientii cu glioblastom au supravetuit. Pentru ceilalti moartea a survenit in medie in termen de aproximativ 15 luni de la data diagnosticarii. Exista insa „o cercetare ampla biomedicala care se ocupa cu cautarea de noi medicamente sau tratamente pentru acest tip de cancer”, a declarat Luca Colucci-D’Amato, profesor de patologie la Departamentul de Stiinta si Tehnologie de mediu si farmaceutica biologica la Universitatea Federico II si coordonator al studiului, scrie bzi.

Studiul preclinic a fost publicat in revista stiintifica Plus One si cuprinde o descrie detaliata a modului de activare a substantei extrase din ruta graveolens si a capacitatii sale de a distruge celulele canceroase cultivate in vitro.

Ruta graveolens este o planta din familia Rutaceae care se dezvolta in zonele cu climat cald, cu putine precipitatii tipic pentru zonele din sud-estul Europei. Poate fi intalnita in campii, dar si la peste 1.000 m altitudine. Planta este perena, cu tulpini ramificate, cu o inaltime de 80 de cm. Are flori galbene. Fructul este o capsula subgloboasa. Intreaga planta emite un miros placut.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos