Acasă Utile Planta banala care ne creste concentrarea! E de ajuns sa o mirosim

Planta banala care ne creste concentrarea! E de ajuns sa o mirosim

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aromele raspandite de unele plante sunt surse importante de energie in comparatie cu bauturile calorice sau cu batoanele proteice.

Aromaterapia se bazeaza tocmai pe puterea uleiurilor extrase din plante, remedii valoroase care stimuleaza functiile organismului nostru.

Aceasta este concluzia specialistilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei. Cercetatorii au dat participantilor la un studiu sa miroase frunze de menta si aroma plantei a avut efecte deosebite asupra sportivilor.

Aroma plantei a avut efecte imediate atat asupra performantelor atletice ale sportivilor care faceau jogging in mod normal, cat si asupra puterii de concentrare a persoanelor care aveau  preocupari intelectuale sau efectuau diferite munci administrative.

„Aroma mentei influenteaza starea de spirit si creste puterea de concentrare. De aceea, pentru a va recapata energia, inaintea unei actiuni importante trebuie sa aveti la indemana fie o punguta cu frunze de menta, fie bomboane cu aroma de menta”, ne recomanda specialistii, conform Click

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos