Acasă Stirile zilei Plagiatul e subiect la moda si in SUA – vezi de ce...

Plagiatul e subiect la moda si in SUA – vezi de ce este acuzata Motorola Mobility, divizie ce apartine de Google!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Plagiatul este la moda intre marile companii producatoare de smartphone, iar autoritatile din Statele Unite au deschis o investigatie oficiala privind practicile Motorola Mobility, divizie a Google, de licentiere a patentelor tehnologice pentru telefoane mobile si alte aparate, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Comisia Federala pentru Comert a emis o cerere pentru o investigatie civila adresata Google si analizeaza daca furnizorul sistemului de operare Android blocheaza ilegal accesul companiilor concurente la patente pentru tehnologia smartphone.

Agentia solicita informatii si de la alte companii, intre care Microsoft si Apple, pentru a afla daca Google intentioneaza sa licentieze patente pentru tehnologie 3G wireless, Wi-Fi si video in termeni corecti si rezonabili, a spus o alta sursa.

Un alt obiect al investigatiei este decizia Google de a continua un litigiu privind standardele de tehnologie din industrie, inceput de Motorola Mobility inainte de a fi preluata.

 

Acest litigiu ar putea bloca importurile unor produse populare, precum Xbox al Microsoft si iPhone si iPad al Apple.

Standardele respective asigura ca produsele unor producatori diferiti, precum antenele pentru telefoane mobile si softurile pentru sistemele de pozitionare globala, sunt compatibile.

Companiile care creeaza tehnologie care contribuie la dezvoltarea standardizarii se angajeaza sa licentieze patentele pentru aceste inventii in termeni rezonabili.