Acasă Stirile zilei Infrastructura A2 se deschide in regim de drum national intre Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta....

A2 se deschide in regim de drum national intre Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta. Vezi cand!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi a declarat luni ca sectorul de autostrada Cernavoda-Medgidia va fi deschis circulatiei pe data de 20 iulie, in regim de drum national, iar tronsonul Medgidia-Constanta, inclusiv Centura Constanta, va fi deschis in regim de autostrada tot din data de 20 iulie.

„Pe 20 iulie, pe sectorul Medgidia – Cernavoda se da drumul in regim de drum national, cu indicatoare de drum national, cu restrictiile de circulatie de drum national, cu elementele de siguranta de drum national, tocmai pentru a facilita accesul turistilor la mare. Sectorul de la Medgidia la Constanta, inclusiv Centura Constanta, va fi deschis in regim de autostrada, cu toate semnalizarile, cu toate elementele de circulatie in regim de autostrada”, a declarat ministrul Silaghi.

 

Pe tronsonul Cernavoda-Medgidia viteza va fi restrictionata la 80 km/h iar circulatia se va face pe o banda pe sens. In ceea ce priveste sectorul Medgidia – Constanta viteza va fi de 130 km/h.

„Nu avem spatii de servire (de la Medgidia la Constanta – n.r.), dar consideram ca este foarte util sa asiguram accesul turistilor la mare. Suntem multumiti de cum lucreaza constructorul. Se lucreaza bine pe doua tronsoane”, a precizat ministrul transporturilor.

Lucrarile la tronsonul Medgidia – Cernavoda au fost intarziate dupa ce contractul initial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la inceputul anului. MTI a organizat in 2011 o noua licitatie, castigata de consortiul Astaldi SPA – Max Boegl. Cu toate ca termenul de predare este ianuarie 2013, potrivit ministrului, dupa calculele constructorului, acesta va fi devansat.

 

Ovidiu Silaghi a mai precizat ca datoria actuala a CNADNR catre constructor este de 270 milioane lei cu TVA inclus.

„Deci noi suntem oarecum in culpa si ne vom stradui sa le achitam aceste 270 milioane lei”, a precizat Ovidiu Silaghi.

 

Preturile pe kilometru pentru tronsoanele de autostrada mentionate sunt: pentru Cernavoda – Medgidia, cu o lungime de 20,4 km, 498 milioane lei fara TVA, Medgidia – Constanta – 30,82 km – 596 milioane lei fara TVA si pentru varianta de ocolire a Municipiului Constanta – 21,8 km – 438 milioane lei fara TVA.