Acasă Stirile zilei Social Petitie pentru a-l salva pe MAX! Cainele EROU care a scapat de...

Petitie pentru a-l salva pe MAX! Cainele EROU care a scapat de bombele din Afganistan dar e ucis de birocratia din Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Max, cainele erou care a scapat de bombele din Afganistan a fost scos din serviciu de Armata Romana, fiind ucis cu stiinta de birocratia din Romania.

A ajuns in grija unei doamne inimoase care suporta din resurse proprii cheltuielile cu hrana si mai ales cu tratamentul si interventiile medicale de care Max are nevoie pentru a lupta cu dilofilaria.

Max nu este singurul animal cu epoleti care nu are dreptul la „pensie” potrivit legislatiei din Romania. Atat la MApN, cat si la MAI, cainii si caii sunt bunuri de inventar, ca urmare sunt dati la casat atunci cand nu mai sunt de folos. Nu exista posibilitatea ca instructorii sau conductorii sa ii poata adopta la iesirea din serviciu, desi, cei mai multi dintre ei, au multi ani de misiuni impreuna.

Daca va simtiti solidari cu toti cei care vor sa-l ajute pe Max si zecile de animale care isi fac datoria in unitati speciale, va puteti alatura acestei petitii.

PETITIE 

Noi, semnatarii acestei petitii, cerem membrilor Parlamentului sau Executivului, in virtutea dreptului acestora la initiativa legislativa, sa promoveze un act normativ care sa permita adoptia pentru animalele care s-au aflat in serviciul Statului prin institutiile acestuia, la incheierea activitatii, la termen sau anticipat. Proiectul legislativ trebuie sa prevada dreptul de preemtiune a adoptiei pentru personalul impreuna cu care animalele au efectuat serviciul si, de asemenea, obligatia ministerelor de resort de a furniza alocatii de hrana si sprijin pentru ingrijire medicala.

Semneaza PETITIA aici!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos