Acasă Sanatate Pesticidul din rosiile comercializate in Romania care poate provoaca aparitia cancerului!

Pesticidul din rosiile comercializate in Romania care poate provoaca aparitia cancerului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania este prima tara din lume care foloseste, de cel putin sase ani, un pesticid considerat de specialisti extrem de toxic. Este cunoscut sub denumirea de Initium si sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon.

Pesticidul cu pricina, netestat suficient, este folosit deja de ceva vreme in agricultura romaneasca pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti si ceapa, dar si pentru vita de vie. Cu alte cuvinte, daca stam sa ne gandim putin, cam pentru toate legumele de baza pe care le mananca orice roman.

Produs de o firma germana, pesticidele cu Initium sunt folosite in tara noastra printr-un fel de ”testare ascunsa” inca din anul 2010, in conditiile in care alte state au refuzat sa-l incerce tocmai din cauza ca este o substanta foarte toxica care sporeste cancerul de colon. Producatorii ”otravii” spun insa ca pesticidul este foarte eficient si ajuta agricultorii sa obtina rapid o productie de calitate superioara. Recent, Uniunea europeana a aprobat folosire fungicidelor cu Initium in toate tarile membre, scrie Libertatea.

Denumirile sub care se gasesc pe piata substantele cu pricina sunt Enervin – folosit pentru vita de vie – si Zampro pentru culturile de cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

Initium, completeaza cu succes portofoliul pesticidelor daunatoare organismului uman folosite de agricultorii romani.

”Mai multe produse periculoase au fost testate in tara noastra, fara ca agricultorii sa stie. Eu sunt agronom si stiu sa ma feresc de ele, dar 90% dintre fermieri nu sunt agronomi si cumpara, de buna credinta, ce le dau comerciantii de fito-sanitare sub deviza: e nou, e bun!”, ne-a explicat Mircea Croitoru, fermier in bazinul legumicol Matca, judetul Galati.

Un gram de Initium rezista in organism timp de un an

Numele provizoriu al produsului Initium este Ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine / Triazolopyrimidine extraordinar de puternic.

Conform specialistilor in alimentatie, un gram de Initium care este introdus in organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Daca ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodata din organism.

Biochimistii considera ca simplul fapt ca nu s-au facut publice date concrete cu privire la efectele acestei substante asupra organismului uman, asa cum ar fi fost normal sa existe in orice raport de cercetare si evaluare, este foarte ingrijorator.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos