Peste 30.000 de persoane se afla in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului si cer Unirea celor doua state romanesti. Manifestatia este una legala, autorizata, si are loc pe fondul nemultumirii generale din Republica Moldova cu privire la situatia economica si esecul dovedit al celui de al doilea stat romanesc.

Manifestatia este organizata de Tinerii Moldovei si Actiunea 2012.

Societatea civila din Republica Moldova calca peste incapacitatea clasei politice de la Chisinau si cere Rusiei sa isi retraga trupele din regiunea transnistreana.

Participantii sunt in marea lor majoritate tineri, ei fiind si cei mai vocali. Se canta si se striga in continuare, pare important ca mesajul sa ajunga si la factorii de decizie din Romania dar si la partenerii europeni. Se discuta de strangerea de semnaturi pentru declansarea unui referendum national prin care poporul, si nu politicienii, sa isi decida viitorul alaturi de Romania.

La ora 15.30 manifestatia s-a oprit in fata ambasadei Rusiei. S-a scandat: „Rusia nu uita, Basarabia nu e a ta”, „Ocupanti ati fost, ocupanti veti fi, criminalilor”, „Armata rusa afara”.

Organizatorii au anuntat ca peste 20 000 de persoane se aflau la ora 14.00 in PMAN din Chisinau la ora 14.00, dar lumea continua sa vina.

„Parintii ne sunt plecati peste hotare, preturile la noi sunt mai mari decat in Uniunea Europeana, iar salarii sunt de mizerie. Avem pensii cu care nici nu ne putem plati factura la energie electrica. Ma intreb acum: unde gresim? Un miliard furat, un aeroport vandut, hoti pe toate drumurile… este clar ca noi gresim undeva… Am incercat si cu Estul, am incercat si cu Vestul, dar nimic nu a reusit. Trebuie sa alegem o alta cale chiar daca politicienii se opun. Lor le e frica deoarece dincolo de Prut ii asteapta puscaria. imi doresc sa merg la fratii de peste Prut fara a trece o vama, imi doresc ca fratii mei sa nu fie expulzati” a spus in deschidere o tanara de pe scena amplasata in PMAN.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.